(Last Updated On: February 12, 2020)

Ministrul Sănătății spune, referitor la cazul copilului decedat după anestezie, că substanța administrată se folosește doar în spitale, de anesteziști profesioniști.

„Este evident că anestezia generală nu se poate practica decât în condițiile prevăzute legal, nu poți administra medicamente în acest fel. Dar așteptăm concluziile. (…) Substanța se folosește exclusiv intra-spitalicesc, nu putem folosi într-un cabinet stomatologic fără sistem de monitorizare, fără toate circuitele substanțe de acest tip”, a spus ministrul Sănătății, potrivit stiripesurse.ro.
Ministrul Sănătății, despre copilul decedat după anestezie.  „Nu poți administra medicamente în acest fel. Substanța se folosește exclusiv intra-spitalicesc, nu putem folosi într-un cabinet stomatologic fără sistem de monitorizare, fără toate circuitele substanțe de acest tip” 1

Cu scurt timp înainte să moară copilul, ministrul Sănătății, Victor Costache, a declarat într-o conferință de presă că DSP Argeș a închis clinica.

Corespondenții Antena 3 au transmis miercuri că în timpul declarației ministrului, se aflau la clinică și acolo se muncea în ritm normal. La o oră după conferința ministrului Sănătății, o echipă DSP Argeș a ajuns la clinică, au mai relatat corespondenții Antena 3, doar pentru o „reverificare” să se asigure că nu se mai fac anestezii generale, însă nici vorbă să fie închisă clinica, așa cum a spus ministrul Sănătății.

„Este o tragedie care nu trebuie să se mai repete. Săptămâna viitoare vom avea o întâlnire cu reprezentanții medicilor stomatologi pentru a preveni astfel de accidente și astfel de practici. Acolo este o anchetă în curs și Ministerul Sănătății a luat măsuri ferme, iar DSP a închis activitatea clinicii respective”, a spus Costache.

Întrebat de jurnaliști ce se întâmplă dacă reprezentanții clinicii din Pitești refuză să închidă cabinetul, Costache a spus că aceștia „riscă, evident, un dosar penal”.