(Last Updated On: February 18, 2020)

Derută mare la susținătorii spitalelor de stat. Ministrul Sănătății vorbește de un sistem de abonamente care să permită fiecărui român să se trateze la spitalele private pentru a nu fi taxați mult când au o problemă.
Acest sistem de abonamente există și acum. Cu abonament pe un an de zile ai reducere la analize și consultații la unele spitale private. Există și asigurări private de sănătate care te ajută atunci când ai un accident sau o intervenție chirurgicală, îți decontează o parte sau total din costurile medicale.

Există mulți români care nu mai au încredere în spitalele de stat și vor să se trateze la privat. De ce să nu fie ajutați având în vedere că ei cotizează la greu și pentru spitalele de stat.

Ministrul Sănătății, despre abonamentele la spitalele private: Plătiţi numai dacă vreţi. La om „e ca la mașini”. Toți șoferii își fac RCA, doar cei care își permit plătesc și CASCO 1
Pacienții care au bani vor primi îngrijiri medicale mai bune decât cei săraci, a recunoscut Victor Costache, ministrul interimar al Sănătății. La om „e ca la mașini”, a declarat acesta, la Realitatea PLUS. Mai clar: toți șoferii își fac RCA, doar cei care își permit plătesc și CASCO.

Victor Costache a fost întrebat despre privatizarea serviciilor de sănătate din România, dar și despre posibilitatea ca toți românii să aibă acces la tratament, potrivit Digi 24.

Victor Costache: Am prorogat acest fenomen de un an pentru a reuşi să ne creăm şi noi un sistem de abonamente sau de asigurări de sănătate la care să se poată subscrie pentru a evita să scoateţi din buzunar aceşti bani.

Moderator: Până atunci va trebui să îmi fac un abonament la o clinică privată, spuneţi?

Victor Costache: Nu vă faceţi un abonament la o clinică privată. În toată Europa există asigurări complementare de sănătate, ceea ce face ca orice cetăţean european, când are o problemă de sănătate neprevăzută să nu scoată o avere din buzunar.

Moderator: Vestea bună e că nu vom plăti această coplată, dar vom plăti suplimentar la sănătate, o asigurare…
Victor Costache: De aceea se numesc complementare. Plătiţi numai dacă vreţi. Nu vă impune nimeni. Ca la maşini.