(Last Updated On: February 25, 2020)

Prețul măștilor de protecție a crescut foarte mult în ultimele zile în urma răspândirii coronavirusului în Italia. În peninsulă cine vrea să-și cumpere o mască de protecție trebuie să plătească nu mai puțin de 100 de euro.

Și în România prețul acestor a explodat. Dacă în urmă cu 2 săptămâni prețul unei cutii costa în jur de 10 lei, acum aceasta costă între 100 și 300 de lei.

Medicul Cristina Obreja: „Cutiile de măști de unica folosință care costau pana acum vreo 2 săptămâni 10 lei, acum costa între 100-300 lei! Asta da afacere!...In discuțiile de pe forumurile de stomatologi deja se discuta despre modalități de a steriliza și refolosi maștile, având in vedere ca sunt blocate importurile de consumabile din China!” 1

Dr. Cristina Obreja a scris pe Facebook: „Nu cred ca acest virus cu coroana va avea succes prea mare la noi in țara, fiindcă noi nu reprezentam vreun interes important in economia mondiala.🤣

Probabil ca doar o sa creasca vânzările de mâncare și băutura pe care oamenii le cumpara dintr-o frica teribila de a nu muri de foame izolați in case, ca intr-un film SF.

Și vânzările de măști: cutiile de măști de unica folosință care costau pana acum vreo 2 săptămâni 10 lei, acum costa între 100-300 lei! Asta da afacere!

In discuțiile de pe forumurile de stomatologi deja se discuta despre modalități de a steriliza și refolosi maștile, având in vedere ca sunt blocate importurile de consumabile din China!

Din ce am citit pe net, cercetători de elita spun ca de fapt este vorba doar despre o gripa mai agresiva, iar decesele înregistrate au fost in rândul pacienților deja tarați imunitar, in vârsta, afectați deja de alte boli grave. Asta se întâmpla și in cazul gripei autohtone.

Dar…
Panica și criza sunt cei mai buni vânzători. Așa se nasc milionarii peste noapte. Unii cheltuie disperați și alții își umfla conturile.

Noroc ca vine soarele, acusi-acuși vine și 1 mai și ne dezbracam pe plaja, și uitam de toate gripele SF și virusurile încoronate!😂😂”