Medicul Adrian Streinu Cercel, despre gripă: „Întâi apare durerea de cap și febra 39-40 de grade, imediat apar durerile de mușchi și de articulații și omul se simte ca și când ar fi bătut, această simptomatologie culcă persoana respectivă la pat, pur și simplu. Ăsta este diagnosticul clar de gripă. În timpul doi apare …”

(Last Updated On: February 7, 2020)

Medicul Adrian Streinu Cercel a explicat cum poți știi dacă ai gripă și ce să faci înainte de a merge la spital.

„Întâi apare durerea de cap și febra 39-40 de grade, imediat apar durerile de mușchi și de articulații și omul se simte ca și când ar fi bătut, această simptomatologie culcă persoana respectivă la pat, pur și simplu.

Medicul Adrian Streinu Cercel, despre gripă: „Întâi apare durerea de cap și febra 39-40 de grade, imediat apar durerile de mușchi și de articulații și omul se simte ca și când ar fi bătut, această simptomatologie culcă persoana respectivă la pat, pur și simplu. Ăsta este diagnosticul clar de gripă. În timpul doi apare ...” 1

Ăsta este diagnosticul clar de gripă. În timpul doi apare tusea, apar secrețiile nazale, de obicei apoase, dacă nu are ce face se apucă și ia antibiotice, atunci o serie de germeni pe care noi îi avem, dar cu rol protector, vor fi distruși de către antibiotic și lasă portiță pentru alți germeni”, a declarat managerul Institutului Balș, potrivit Gandul.info.

În aceste condiții, prof. dr. Streinu Cercel ne recomandă să anunțăm medicul de familie, să ne auitoizolăm la domiciliu și să mergem la spital numai dacă simptomele se agravează.

„Primul lucru ar trebui să sune medicul de familie și să se autoizoleze la domiciliu, sună medicul de familie, realizează două lucruri: în primul rând o confirmare clinică a diagnosticului și al doilea că îi spune ce să facă, ce să ia și, mai mult decât atât, îi rezervă și concediul medical ca să stea liniștit acasă fără probleme.

Dacă lucrurile astea sunt realizate, atunci nu mai e nevoie să se deplaseze nicăieri(…) Dacă se întâmplă și evoluția este proastă și manifestările se accentuează, da, te duci la camera de gardă pentru că acolo trebuie să ajungi”, a subliniat prof.dr. Streinu Cercel.