Medici Criminali? O femeie a murit după ce a așteptat 16 ore pe scaun la Urgențe, la spitalul județean. Fiul femeii: „Mi-a murit în brațe! Nu a venit niciun medic să o consulte…”

(Last Updated On: February 3, 2020)

Există vreo justificare pentru care un medic ține o pacientă 16 ore pe scaun la Urgențe?! Nu a fost consultată pentru că nu a dat șpagă la medici?

O femeie în vârstă de 70 de ani din Constanța a murit după ce a fost lăsată să aștepte 16 ore pe un scaun, pe holul secției de Urgențe de la Spitalul Județean. Fiul femeii a depus plângere penală la poliție în care îi acuză pe medici că nu s-au îngrijit de starea mamei sale timp de o zi și o noapte, timp în care bătrâna a fost lăsată să aștepte pe un scaun, pe holul spitalului, informează Hotnews.

Medici Criminali? O femeie a murit după ce a așteptat 16 ore pe scaun la Urgențe, la spitalul județean. Fiul femeii: „Mi-a murit în brațe! Nu a venit niciun medic să o consulte...” 1

Poliția a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă. Potrivit reprezentanților spitalului, femeia a fost încadrată, la sosirea la unitatea medicală, ca urgență cod verde, ceea ce înseamnă că, potrivit legii, ea ar fi trebuit să fie consultată în cel mult 60 de minute.

“Au adus-o în jur de 7 şi ceva pe secţie, i-au făcut primele analize, din acel moment aproximativ 12 ore a stat în serviciul de urgenţă, înăuntru fără să se ia nici măcar măsuri de găsire a diagnosticului, de aflarea unui diagnostic şi nici măcar de rezolvare a problemelor, că respira foarte greu și o durea în capul pieptului, o durea abdomenul”, a declarat fiul femeii, Constantin Popa, potrivit știrileprotv.ro.

După 12 ore de aşteptare, femeia a fost dusă la investigaţii suplimentare la computer tomograf, la insistențele fiului. Rezultatele au arătat că avea lichid în cutia toracică, dar nici după aceste rezultate pacienta nu ar fi fost preluată de medici.
“În momentul în care a fost gata, în jurul orei 19:50, şi analiza imagistică, din acel moment se ştia clar ce probleme are. Nici din acel punct, de la 19:55 până la ora decesului, ora 23 şi ceva, nu a venit nici un doctor nici să o consulte, nici nu s-au luat nici un fel de măsuri legate de rezolvarea problemei”, a spus fiul femeii.
El acuză că mai bine de 14 ore femeia a fost ţinută pe un scaun şi că singura intervenţie a fost din partea unei asistente, care a palpat-o.
“S-a aplecat spre față, am întrebat-o ce are, nu mi-a răspuns, mi-a murit efectiv în braţe”, adaugă fiul femeii.
Familia femeii a făcut plângere atât la Colegiul Medicilor, cât şi la Poliţie.