Măsuri severe! Medicii români intrați în contact cu tânărul suspectat de coronavirus se află în carantină. Dacă se confirmă că tânărul sosit pe 7 februarie din Germania la Reşiţa are coronavirus, spitalul va intra în carantină

Măsuri de precauție severe după ce un român din Germania s-a plimbat ca inconștientul la schi iar apoi s-a prezentat la spital acuzând simptome de coronavirus. Medicii au rămas șocați când tânărul le-a spus că în Germania a îngrijit o familie bolnavă de coronavirus dar la revenirea în țară nu a luat nicio măsură de precauție.

Cinci cadre medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa care au intrat în contact cu asistentul medical suspectat de coronavirus sunt în carantină. Monitorizată
este şi familia tânărului. De asemenea, există informații că acesta a fost și la schi, unde ar fi putut intra în contact cu alții, informează stiripesurse.ro.

Măsuri severe! Medicii români intrați în contact cu tânărul suspectat de coronavirus se află în carantină. Dacă se confirmă că tânărul sosit pe 7 februarie din Germania la Reşiţa are coronavirus, spitalul va intra în carantină 1

Managerul spitalului din Reșița, Murgu Waldemar, a declarat, pentru MEDIAFAX, că personalul medical este izolat acasă până când vor sosi rezultatele analizelor de la Bucureşti. Dacă se confirmă că tânărul sosit pe 7 februarie din Germania la Reşiţa are coronavirus, spitalul va intra în carantină.

„În spital au fost luate măsuri foarte stricte legate de restricţionarea aparţinătorilor, de creşterea măsurilor de dezinfecţie şi igienă, de purtarea măştilor. Toţi pacienţii primesc, la intrarea în spital, măşti, echipament de protecţie pe secţii”, a spus Waldemar Murgu.

Sub supraveghere este şi familia tânărului.

Doru Oprea: „Un asistent roman care a ingrijit in Germania niste pacienti confirmati cu coronavirus a intrat in 7 feb 2020 in Romania si apoi s-a plimbat nestingherit pe la Resita la parinti si apoi la sora lui la Garâna. Ieri, 11 feb 2020 a inceput sa se simta rau si s-a prezentat la spital la Timisoara. Asteptam ”

Potrivit reprezentanților spitalului din Timișoara, înainte de a prezenta simptomele îmbolnăvirii cu coronavirus tânărul a intrat în contact cu mai multe rude, dar a fost şi la schi.

El este internat în clinica noastră unde avem un departament special pentru aceşti pacienţi. I s-au recoltat analize pentru coronavirus care au fost trimise la Bucureşti şi este izolat.

Este un medic dedicat care intră la el echipat cu echipament de protecţie de cel mai înalt nivel, e cu stare generală bună. N-a mai făcut febră, încă mai tuşeşte. Probabil mâine (joi – n.r.) vom avea rezultatul. Dacă se va confirma, se va hotărî dacă îl transferăm la Bucureşti, la centrul de biosecuritate maximă sau dacă rămâne la noi. Dacă nu se va confirma, probabil îi dăm drumul la domiciliu pentru că e cu formă generală bună. (…)

Conform protocolului, şi familia şi persoanele care au intrat în contact cu el trebuie să intre în carantină 14 zile. Am înţeles că a fost şi la schi, dar nu ştim dacă a intrat sau nu în contact apropiat cu alte persoane acolo”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş“ Timişoara, Virgil Musta.