Ludovic Orban a fost demis! PNL a pierdut Guvernarea! Ce va face Klaus Iohannis? Oreste: „Ce se întâmpla dacă moțiunea trece/pică…o scurtă analiza pe înțelesul tuturor….”

Guvernul Ludovic a fost demis de Parlament. Majoritatea PSD-UDMR – Pro Romania a adunat 261 de voturi, anunță Digi 24. Președintele Klaus va trebui să desemneze un nou premier iar dacă Parlamentul nu-i va acorda încrederea atunci poate dizolva Parlamentul și să se organizeze alegeri anticipate.

Madalin Hodor: „Si petrecerea continua.
PSD a dărîmat guvernul Orban doar asa ca sa arate ca poate.
Liberalii se dau martiri, deși știau de cand au intrat la guvernare ca stau la mana unei majorități ostile.
USRPlus acuza blaturi si ataca pe … UDMR. Frumos jucat din nou.

UDMR pare ca a obtinut ce a vrut.
Ponta a arătat din nou ca de el depinde jocul politic.
În rest pupat Piata Endependenti. Si ne vedem la alegeri.
Acum urmează călăritul televiziunilor ca sa “ni se explice”

Oreste: „Ce se întâmpla dacă moțiunea trece/pică…o scurta analiza pe întelesul tuturor.

Ludovic Orban a fost demis! PNL a pierdut Guvernarea! Ce va face Klaus Iohannis? Oreste: „Ce se întâmpla dacă moțiunea trece/pică...o scurtă analiza pe înțelesul tuturor....” 1

Sa mergem pe scenariul ca moțiunea trece in Parlament, pai in acest caz, câștigătorii sunt cei de la PSD și UDMR, singurii care se temeau ca dracul de tămâie de alegerile locale in doua tururi, întrucât riscau sa piardă un număr mare de primari, iar o alianța PNL-USR-PMP ar spulbera-o rușinos pe Gabriela Firea (…) ! Același lucru s-ar fi întâmplat in zonele controlate de UDMR… Trendul și oferta celor trei partide in care sunt și candidați de etnie maghiara, i-ar fi înecat corăbiile lui Kelem Hunor.

Câștigător este și presedintele Klaus Iohannis, al cărui proiect legat de alegerile anticipate ar intra in a doua etapa. Declanșarea anticipatelor favorizează obținerea unui număr mai mare de mandate parlamentare pentru PNL și USR și cu siguranța mai putine pentru PSD. Pro România nu va trece pragul electoral, iar pentru UDMR, ALDE situație va fi incerta

Dacă guvernul Orban pică, in mod cert nu se mai pot organiza alegeri in doua tururi și acest lucru trebuie bine înțeles. E simplu, cabinetul și -a asumat răspunderea, adică a depus mandatele pe masa in fata Parlamentului pe Legea alegerilor primarilor in doua tururi de scrutin.

Așadar, in aceasta situație, alianța USR-Plus nu se poate simți confortabil! Nefiind organizați bine in teritoriu, fiind intr-o cearta interna meschină pe funcții și poziții, nu vor câștiga prea multe mandate de primari in rural și urbanul mic! Aceasta le va scădea forța de negociere cu PNL in configurarea noului guvern instalat după alegeri”.

Cristian Seidler: „Se dezbate moțiunea de cenzură a PSD servită, cel puțin procedural, de PNL.
Florian Bodog – senator PSD, fost ministru al sănătății – al cărui titlu de doctor în medicină a fost retras pentru plagiat i-a reproșat ministrului justiției nominalizarea într-o funcție de conducere a unui procuror cu suspiciuni de plagiat. Ironic.

Victor Ponta ne-a spus că e blat PSD-PNL iar el îl va susține prin vot. Aproape că am râs.

Kelemen Hunor a ținut un discurs în care cea mai repetată formulă a fost ”Dan Barna” pentru că Dan le-a sugerat celor de la UDMR să fie onești și să își pună trandafirii PeSeDiști pe siglă. Nah, szia.

Călin Popescu Tăriceanu tot cu USR a avut o problemă pentru că prin alegeri anticipate am duce țara spre blocaj.

Titus Corlățean ne-a spus ca alegerile în două tururi ar însemna luarea cu japca a funcțiilor de primar. Noaptea minții întunecate.

Alexandru Băișanu – acum la PSD, după ce a trecut prin ApR, PSD, PUR, PNL, ALDE și în cele din urmă la Forța Națională – a găsit trădătorii de țară: USR.

Concluzie: problema cu alegerile locale în două tururi este… USR”.