(Last Updated On: February 12, 2020)

Lucian mîndruță se întreabă retoric cum a fost posibil ca un copilaș de 4 ani să moară după o anestezie totală. Acum ministerul Sănătății descoperă că în România dentiștii fac anestezii generale fără a se ține cont de legislație.

Micuțul fusese sedat, așa cum a precizat și ministrul Sănătății, Victor Costache, cu propofol. Este exact aceeași substanța care l-a ucis și pe Michael Jackson. De altfel, substanța a primit și numele de „medicamentul lui Michael Jackson”, informează stiripesurse.ro.
Lucian Mindruta: „Cum sa omori copilul la dentist? Cum? Adoarme-l, ca nu mai tipa. Uite ca n-o sa mai tipe deloc, bietul de el... toată lumea vrea să rezolve repede. Fără efort de convingere, fără scandal (ca nah, e copil, ii e frica).... sau poate copilul are  ...” 1

Lucian Mindruta: „Cum sa omori copilul la dentist? Cum?
Simplu: pentru ca toată lumea vrea să rezolve repede. Fără efort de convingere, fără scandal (ca nah, e copil, ii e frica)…. sau poate copilul are o problema speciala (autism, retard) si-atunci anestezia generala e soluția de lux.

Nimeni nu mai are nicio bătaie de cap. Doar ca nimeni (sau aproape) nu investește in dotări de ATI. In caz ca anestezia da rateuri grave. Așa ca luxul e doar pe jumătate. Ca un S-Klasse parcat in noroaie.

Asta a ucis copilul. O practică, comoda, dar pentru care nu s-a investit destul.

Adoarme-l, ca nu mai tipa.
Uite ca n-o sa mai tipe deloc, bietul de el…”

Gruia Laura Medic: “Sunteți alergic la vreun medicament?”; “Vă știți alergic la vreun medicament?” Pacient: “Nu” sau “Nu știu ” sau “Nu mă știu “.
De cele mai multe ori acest dialog purtat intre medic și pacient se încheie pe recomandare de tratament sau alte proceduri bazate pe încredere. Din păcate, această încredere poate ucide…😔

Vasile Vlaşin: Noi avem in grija mai multi copilasi cu autism, paralizie cerebrala sau retard psihic si mereu facem tratamente stomatologice cu anestezie generala, insa doar in clinici specializate, cu echipa multidisciplinara de medici.
Din nefericire pot sa apara complicatii chiar si in spitale, in caz de anestezie generala.
Sunt convins ca ancheta va lamuri cui apartine culpa.
Din pacate asta nu va aduce copilasul inapoi 🙁

Malak Dora Samir Mohamed: Inainte de o anestezie generala ca e copil ca e adult se fac anumite investigatii: la inima, la rinichi, se ia sange , anestezistul vede pacientul ,pune intrebari etc.
In al doilea rand , nu se face anestezie generala la un copil asa mic, la dentist, desi au anestezist tot nu se face.
Sotul meu e dentist si mereu a refuzat asta pt ca sunt riscuri mari.
Face locala, daca e nevoie parintele tine copilul … mai bine putina durere decat sa iti pierzi copilul dupa o vizita la dentist.