Laura Ștefănuț: „Observ foarte multe reacții de denigrare a celor care se panichează din cauza coronavirus, a celor care cumpără măști, mâncare. Când văd aceste reacții superioare de acuzare a oamenilor îngrijorați, îmi vine în minte imaginea lui Mircea Badea care îl certa pe Cătălin Tolontan că sperie lumea cu investigațiile despre infecții în spitale. E mai bine să stăm liniștiți când ne sunt îmbolnăviți sau omorâți oameni dragi?  Să ne…”

Sunt mulți care-i critică pe cei care au început să-și facă provizii pentru că sunt panicați și nu au încredere în autorități care spun că totul este în regulă.

Laura Ștefănuț: „Observ foarte multe reacții de denigrare a celor care se panichează din cauza coronavirus, a celor care cumpără măști, mâncare.
Sinceră să fiu, eu cred că e binevenită alarmarea pe subiecte de interes public, ar trebui ca oamenii să se alarmeze pe mai multe teme.

Laura Ștefănuț: „Observ foarte multe reacții de denigrare a celor care se panichează din cauza coronavirus, a celor care cumpără măști, mâncare. Când văd aceste reacții superioare de acuzare a oamenilor îngrijorați, îmi vine în minte imaginea lui Mircea Badea care îl certa pe Cătălin Tolontan că sperie lumea cu investigațiile despre infecții în spitale. E mai bine să stăm liniștiți când ne sunt îmbolnăviți sau omorâți oameni dragi?  Să ne...” 1

Vorba acelei copile: “I want you to panic”.

Când văd aceste reacții superioare de acuzare a oamenilor îngrijorați, îmi vine în minte imaginea lui Mircea Badea care îl certa pe Cătălin Tolontan că sperie lumea cu investigațiile despre infecții în spitale.

E mai bine să stăm liniștiți când ne sunt îmbolnăviți sau omorâți oameni dragi?

Să ne împăcăm mioritic cu soarta, oricât de rea ar fi?

Nu. Alarmarea, chiar panica sunt naturale și șanse pentru schimbări sistemice. Specia noastră a supraviețuit atât fiindcă a știut să se alarmeze. Desigur, panica poate determina oamenii să facă lucruri stupide. Dar faptul că își iau niște conserve sau își pun măști nu justifică miștourie agresive. Dacă omul se simte mai bine cu mască, treaba lui.

În plus, politicienii noștri nu prea reacționează la argumente spuse cu calm, oricât de raționale ar fi. Încep să reacționeze abia la presiuni sociale masive și incisive. Chiar dacă își dau cu stângul în dreptul, tot mai mișcă ceva.

Așa că le doresc românilor să continue cu alarmarea față de incompetentul sistem medical românesc, să se alarmeze din cauza poluării care le îmbolnăvește copiii și nu în ultimul rând din cauza acelei clase politice corupte care face viața atât de grea în țara asta. Lista e lungă, dar se pot adresa pas cu pas”.