Ilie Năstase i-a cerut Simonei Halep sa nu mai reprezinte România in circuitul WTA. I-am spus sa nu mai apară România in dreptul numelui tău! Pune mana si șterge!”

Ilie Nastase i-a cerut Simonei Halep sa nu mai reprezinte Romania in competitiile din circuitul WTA. Cererea fostului mare tenismen vine în contextul în care Federatia Romana de Tenis are finantarea blocata inca din 2017.

“A venit noul ministru si Federatia de tenis nu a fost invitata la intalnirea cu toate ministerele. I-am spus lui Halep… ‘Sa nu mai apara Romania in dreptul numelui tau! Pune mana si sterge! Sa apara Federatia Romana de Tenis’. Daca oamenii nu vor sa te invite, inseamna ca omul (ministrul Ionut Stroe – n.red.) a luat-o razna complet.

Ilie Năstase i-a cerut Simonei Halep sa nu mai reprezinte România in circuitul WTA. I-am spus sa nu mai apară România in dreptul numelui tău! Pune mana si șterge!” 1

Cand a luat job-ul in primire a invitat toate federatiile, cu exceptia Federatiei Romane de Tenis, ca sunt probleme cu statutul si cu ministerul. Nu e normal. Ei pedepsesc niste copii. Daca Federatia nu are un buget, nu poate sa-i trimita sa joace. Copiii astia sunt pedepsiti ei. De ce, au facut ceva?”, a spus Ilie Nastase, citat de ziare.com.

Apoi, Nastase a afirmat ca statutul roman nu s-a comportat deloc bine cu Simona Halep.

“In loc s-o intrebe pe Simona daca vrea o academie, daca vrea sa aiba un turneu… Spaniolii i-au facut gratis lui Nadal o academie de 30-40 de milioane de euro”, a mai spus Nastase.