(Last Updated On: February 13, 2020)

Ministrul demis al Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat că va lua mai multe măsuri pentru combaterea infracțiunilor în rândul angajaților MAI. O măsură ce este pe gustul consilierului său, Traian Berbeceanu. De la el s-a inspirat ministrul?

„Nu ne limităm să facem curățenie doar în afara instituției, suntem foarte atenți și la personalul din MAI. Un singur exemplu vreau să vă dau: un ofițer de la combaterea criminalității organizate, despre care aveam date și suspiciuni rezonabile că s-a aproiat prea mult de infractori – și nu în sensul de a-i prinde, ci pentru a-i sprijini – a fost pust la dispoziția unității, i-a fost retras accesul la informații clasificate și va fi sesizat Parchetul”, a spus Marcel Vela, citat de digi24.ro

Ideea lui Traian Berbeceanu? Ministrul de Interne anunță curățenie în MAI. Exemplul unui ofițer antidrog care „s-a apropiat prea mult de infractori” 1

Ministrul demis a prezentat un clip postat astăzi pe YouTube, pe un canal nou creat, numit „Polițiști interlopi” în care ofițerul, identificat drept Robert Badea, apare în fotografii alături de mai mulți membri ai unor clanuri interlope, inclusv cel al Sportivilor și Corduneanu.

„Nu tolerez asemenea comportamente, nu accept ca cei care trebuie să acționeze împotriva criminalității să fraternizeze cu infractorii”, a mai spus Vela.

El a adăugat că a cerut înființarea unei linii telefonice prin care cetățenii să semnaleze situații de încălcare a legii de către angajați ai MAI.

„Sper ca în viitor presa și societatea civilă care a avut inițiativa de a strânge aceste fotografii și care au putut fi făcute publice pe YouTube – în paralel analizam și noi aspecte care nu erau tocmai corect. După ce am văzut acest film pe YouTube am considerat că cetățenii ne pot sesiza cu mai multe probleme”, a spus el.

Dumitru Coarnă, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor, spune că Marcel Vela face o campanie de imagine, deoarece cazul polițistului de la antidrog era cunoscut de mai mulți ani și că au fost făcute sesizări în legătură cu mai mulți angajați ai MAI.