(Last Updated On: February 18, 2020)

Una dintre cele mai respectate firme româneşti de mecanică fină este Micromet Focșani. Aici se produc componente pentru sateliţii NASA, pentru avioanele Boeing, pentru maşinile BMW sau pentru Acceleratorul de Particule de la Geneva.

Societatea „Micromet“ a fost fondată de inginerul Gheorghe Stan (70 de ani), informează adevarul.ro.

(Foto/Video) Fabrica din România care produce piese pentru sateliţi NASA sau avioane Boeing. „Angajatul nostru pleacă lunar acasă, în medie, cu 40% mai mult decât salariul de încadrare. Avem 22 de elemente în plus de bonusare la salarizare“ 1

Este o afacere de familie, care a evoluat în ultimii ani spectaculos, graţie echipamentelor noi cumpărate în special prin proiecte cu fonduri europene. Piesele şi echipamentele produse la Focşani sunt comandate de companii mondiale de renume. Din atelierele de pe Nicolae Titulescu, o stradă din zona semi-centrală a Focşaniului, au plecat componente pentru avioane Boeing, piese pentru acceleratorul de particule de la Geneva sau, mai nou, pentru sateliţii NASA.

Fabrica din Vrancea „a prins“ recent şi contracte cu societăţi din industria de apărare. În portofoliul societăţii se află produse lucrate pentru blindatele Piranha şi pentru diferite tipuri de rachete. Fiind comenzi sensibile informatic, Gheorghe Stan se fereşte să ofere detalii la care se referă prin sintagma „nici măcar eu nu le ştiu“.

(Foto/Video) Fabrica din România care produce piese pentru sateliţi NASA sau avioane Boeing. „Angajatul nostru pleacă lunar acasă, în medie, cu 40% mai mult decât salariul de încadrare. Avem 22 de elemente în plus de bonusare la salarizare“ 2 (Foto/Video) Fabrica din România care produce piese pentru sateliţi NASA sau avioane Boeing. „Angajatul nostru pleacă lunar acasă, în medie, cu 40% mai mult decât salariul de încadrare. Avem 22 de elemente în plus de bonusare la salarizare“ 3

Pentru perioada următoare, omul de afaceri vrâncean, împreună cu echipa pe care o conduce, a gândit un plan de noi investiţii, estimate la 1,5 milioane de euro, în tehnica şi utilajele care produc piesele de mare precizie. Stan doreşte înlocuirea aparaturii mai vechi de 8 ani, chiar dacă aceasta este funcţională, pentru că, admite realist patronul, „tehnologia a luat o viteză de neînchipuit şi ca să devii competitiv pe piaţă este nevoie de nou“.

Gheorghe Stan este absolvent al Facultăţii de Tehnologia Construcţiilor de Maşini şi s-a specializat în inginerie hidraulică. A înfiinţat firma la câţiva ani după ce Întreprinderea de Scule Hidraulice din Focşani, acolo unde a ocupat funcţia de inginer-şef, a fost închisă definitiv.

(Foto/Video) Fabrica din România care produce piese pentru sateliţi NASA sau avioane Boeing. „Angajatul nostru pleacă lunar acasă, în medie, cu 40% mai mult decât salariul de încadrare. Avem 22 de elemente în plus de bonusare la salarizare“ 4 (Foto/Video) Fabrica din România care produce piese pentru sateliţi NASA sau avioane Boeing. „Angajatul nostru pleacă lunar acasă, în medie, cu 40% mai mult decât salariul de încadrare. Avem 22 de elemente în plus de bonusare la salarizare“ 5

La debutul afacerii, în anul 1999, societatea a plecat la drum cu 20 de angajaţi. Astăzi, la Micromet lucrează 60 de oameni, dintre care 20 sunt ingineri de specialitate. 14 femei se numără printre cei 60 de angajaţi ai firmei.

Având în vedere că pe lista de beneficiari ai fabricii se află clienţi de renume, precum Boeing, BMW, Acceleratorul de Particule de la Geneva sau NASA, toţi salariaţii au beneficiat de o instruire foarte complexă, chiar şi în străinătate. Sunt recompensaţi financiar cu mult peste media salarială din mediul privat local. Salariul include şi bonusuri consistente.

De exemplu, toate cele 14 femei din firmă primesc de 8 martie o excursie la Viena. Controalele medicale periodice, consultaţiile la oftalmolog sunt plătite de firmă.
Vezi acii Video:

„Am făcut recent o socoteală sumară şi am constatat că orice loc de muncă creat de Micromet contribuie la bugetul de stat cu 9.000 – 10.000 de euro/anual. Angajatul nostru pleacă lunar acasă, în medie, cu 40% mai mult decât salariul de încadrare. Avem 22 de elemente în plus de bonusare la salarizare“, mai explică Gheorghe Stan.