(Last Updated On: February 18, 2020)

Ministrul demis al Finanțelor, Florin Cîțu, a declarat că susține varianta acordării unor vouchere în loc de alocații, fiindcă astfel acestea ar putea fi folosite doar pentru anumite cumpărături, în interesul copiilor.

Acesta a declarat că sistemul prin care alocațiile sunt transformate în vouchere este unul de succes în țări precum SUA și Finlanda, însă nu a fost luată încă o decizie în acest sens.

E mai bine așa? Vouchere în loc de alocații. Florin Cîțu: „Aș susține această variantă, e un sistem folosit în SUA și Finlanda” 1

„Legea (alocațiilor n.r.) a fost amânată pentru că legea a venit fără surse de finanțare. A trecut prin Parlament, a fost un amendament aruncat în ultimul moment, fără sursă de finanțare. Vom găsi surse pentru creșterea alocațiilor de la 1 august 2020”, a spus Florin Cîțu, pentru Digi24.

„Propunerea domnului premier (de introducere a voucherelor n.r.) este una interesantă. Este un sistem folosit în SUA care încearcă să se asigure că banii nu vor fi folosiți de părinți în alte scopuri și vor fi direcționați în educație, sănătate, etc. E un sistem folosit și în SUA și în Finlanda și este unul de succes”, explică ministrul demis al Finanțelor.

Florin Cîțu precizează însă că nu a fost luată încă o decizie în acest sens și că ministrul Muncii ar putea oferi mai multe detalii.

„Este o variantă pe care eu aș susține-o, dacă ar fi să mergem în această decizie (…) Vrem să ne asigurăm că acei bani se duc în beneficiul copiilor și nu în alte scopuri”, a menționat ministrul demis al Finanțelor.