(Last Updated On: February 13, 2020)

Numărul elevilor diagnosticați cu gripă crește de la o zi la alta, iar părinţii se plâng că în școli nu sunt respectate regulile impuse de Ministerul Educației.

Pentru că vaccinurile antigripale sunt de negăsit în farmacii, iar imunizarea în plin sezon nu mai are același efect, mulți elevi sunt trimiși la școală cu măști și geluri antibacteriene.

Dr Adina Alberts: „Vă povesteam ca fetita mea, din septembrie si pana in prezent, a avut cel puțin 8 recăderi virale, a luat litrii de medicamente antiinflamatoare si antitusive pentru ca nu îmi permit sa îmi las copilul netratat, si din cele 5 zile lucrătoare ale săptămânii, ea a frecventat in medie 2. Nu trebuie sa fii doctor docent in medicina ca sa realizezi ca ...” 1

Peste 100 de grădinițe, școli și licee, din întreaga țară, și-au suspendat parțial sau total cursurile pentru a preveni răspândirea gripei. Cu toate acestea, zilnic sunt raportate noi cazuri de îmbolnăvire. Iar părinţii acuză că la nivelul unităților de învățămant nu se iau toate măsurile, informează digi24.ro.

Dr Adina Alberts a anunțat că a pus la punct un protocol menit sa stopeze epidemia de viroze. Medicul spune că aceste episoade sunt de fapt „recaderi“ cu simptomatologie aproape similara, si ca virursurile gripale de fapt se plimba de la un copil la altul, reinfectandu-i mereu.

Adina Alberts a scris pe Facebook: „Dupa cum v-am informat anterior, am pus la punct un protocol menit sa stopeze epidemia de viroze care ne afecteaza copiii. Va povesteam ca fetita mea, din septembrie si pana in prezent, a avut cel putin 8 recaderi virale, a luat litrii de medicamente antiinflamatoare si antitusive pentru ca nu imi permit sa imi las copilul netratat, si din cele 5 zile lucratoare ale saptamanii, ea a frecventat in medie 2.

Nu trebuie sa fii doctor docent in medicina ca sa realizezi ca aceste episoade sunt de fapt „recaderi“ cu simptomatologie aproape similara, si ca virursurile gripale de fapt se plimba de la un copil la altul, reinfectandu-i mereu. Un astfel de virus in fiecare „gazda“ pe care o infecteaza, sufera mutatii genetice si deci poate infecta iar si iar aceeasi copilasi care abia ies din perioada de convalescenta! Un astfel de chin la care este supus organismul imatur al unui micut de cativa anisori, nu-i va intari niciodata organismul, ci il va epuiza, facandu-l si mai vulnerabil la imbolnaviri de tot felul! Imunitatea unui copil o stimulezi prin aport alimentar corect, vitamine, curatenie si sanatate! Iar pentru bolile pentru care exista vaccinuri, vaccinandu-l!

Orice student la medicina stie lucrurile astea!

Asa ca am decis sa incerc sa fac ceva pentru toti micutii acestia, „condamnati“ la a fi gripati permanent. Si cum medic sau asistenta care sa colaboreze in vreun fel cu aceasta institutie nu exista, m-am oferit eu sa fac voluntariat! Am discutat cu dna directoare de la gradinita, am primit toata deschiderea si suportul dumneaei.

Mi-am gasit ajutoare, doua asistente medicale inimoase si dedicate, m-am aprovizionat cu consumabile, am achizitionat lampi cu UV-C pentru sterilizarea incaperilor, am primit un spatiu in gradinita, in care sa desfasuram activitatea zilnica de triere a copilasilor, parintii au fost informati despre aceasta campanie demarata si sustinuta de mine, mare parte dintre ei au fost foarte incantati de initiativa si m-au felicitat, iar colectivul didactic al gradinitei mi-a multumit foarte mult, spunandu-mi ca „de mult“ asteptau un astfel ajutor! I-am anuntat totodata ca totul va dura 1 luna!

Asa ca, ieri dimineata la ora 7:30, eram in gradinita si incepeam actiunea!

Ce a urmat a fost incredibil!”