Dr Adina Alberts: „Dupa cum vă spuneam, am inițiat un protocol menit sa stopeze răspândirea virozelor în gradinița unde este fetița mea. Medicul spune că a trimis acasă aproximativ 40% dintre copiii, după ce le-a luat temperatura, i-a rugat sa tuseasca si sa sufle nasul in niste servetele umede și s-a uitat in gatuturile lor….”

Dr Adina Alberts a anunțat că a pus la punct un protocol menit sa stopeze epidemia de viroze. Medicul spune că aceste episoade sunt de fapt „recaderi“ cu simptomatologie aproape similara, si ca virursurile gripale de fapt se plimba de la un copil la altul, reinfectandu-i mereu.

Medicul a venit astăzi cu un update asupra situației. Spune că a trimis acasă aproximativ 40% dintre copiii, după ce le-a luat temperatura, i-a rugat sa tuseasca si sa sufle nasul in niste servetele umede și s-a uitat in gatuturile lor.

Dr Adina Alberts: „Dupa cum vă spuneam, am inițiat un protocol menit sa stopeze răspândirea virozelor în gradinița unde este fetița mea. Medicul spune că a trimis acasă aproximativ 40% dintre copiii, după ce le-a luat temperatura, i-a rugat sa tuseasca si sa sufle nasul in niste servetele umede și s-a uitat in gatuturile lor....” 1

Deși părinții s-au supus deciziei de a ține copii acasă pentru ca virusul gripal să nu se răspândească tot mai mult între copii, dr. Adina Alberts a declarat că a întâmpinat rezistență din partea unei vedete TV.

Adina Alberts a scris pe Facebook: „Dupa cum va spuneam, am initiat un protocol menit sa stopeze raspandirea virozelor in gradinita unde este fetita mea inscrisa. Am anuntat pe toata lumea, parinti, cadre didactice, medicii de familie arondati si chiar pe primar; si m-am prezentat miercuri dimineata la 7:30 la gradinita pentru a tria copilasii!

Din capul locului trebuie sa va spun ca am trimis acasa aproximativ 40% dintre copiii pe care i-am vazut in acea dimineata!
Le-am luat temperatura, i-am rugat sa tuseasca si sa sufle nasucul in niste servetele umede, m-am uitat in gatuturile lor. Pe toti cei care tuseau, aveau secretii nazale abundente sau febra i-am trimis acasa. Evident ca s-au creat discutii intre parintii micutilor trimisi acasa, majoritatea fiind nemultumiti, dar respectand totusi decizia mea!

Cu o exceptie!

O vedeta de televiziune, al carui nume nu o sa-l fac public, m-a blocat in demersurile mele, atat ea personal prin mesaje multiple transmise pe grupurile de parinti, cat si prin sotul acesteia, care adusese copilul la gradinita in acea dimineata cu o tuse „umeda“ cum se numeste in popor, si pe care am rugat sa il ia acasa! Scandalul facut de acest domn care mi-a repetat de mai multe ori cu o semnificatie clara, ca el este procuror, acolo in gradinita, de fata cu copiii si parintii lor, a fost cea mai neasteptata reactie pe care am intampinat-o vreodata in viata mea! Dl procuror ( haideti sa ii spunem asa) mi-a ridiculizat profesia, intentia, expertiza, considerandu-ma insuficient de pregatita pentru a tria copiii, strigand catre personalul gradinitei, citez: „Dar de ce n-ati aduc un ginecolog care sa ne trieze copiii?!“ Dl procuror s-a facut ca n-a priceput intentia mea constructiva si total dezinteresata, s-a facut ca nu stia ca eu sunt acolo din pur voluntariat, si doar pentru ca nu exista niciun alt medic disponibil sa faca acest lucru. A comentat ironic indicatia mea medicala spunand in fata tuturor ca orice copil pe care il pui sa tuseasca, „va tusi precum fetita lui“, ca el nu are copiii bolnavi desi propria lui sotie tocmai se „vaitase“ la TV ca nu doarme noaptea pentru ca are copilasii bolnavi. Am realizat ca nu mai puteam purta un dialog civilizat cu acesta, si i-am indicat sa mearga sa discute cu conducerea gradinitei! S-a dus, s-a intors, a mai facut un val de jigniri, a plecat iar, iar a venit! Intr-un final s-a facut liniste si am finalizat actiunea, in sensul ca am reusit sa triez toti micutii! Intre timp, pe grupul social media al mamicilor din gradinita, s-a declansat vedeta TV in persoana! Iata ce a scris aceasta:

„Am 3 copii si stiu imediat daca acestia sunt apti pt gradinita sau nu! Am salutat initiativa de a tria copiii la intrarea in gradinita, dar haideti sa nu fim mai catolici decat Papa! Copiii de gradinita vor tusi si vor avea muci intotdeauna!! Asa se inunizeaza organismul!! Altfel ar insemna ca ne aducem copiii la gradi doar in lunile de vara!“

Si apoi a continuat:

„Eu cred ca ar trebui sa procedam invers: copiii ai caror parinti se tem de virusi si muci, sa stea acasa, daca asa cred ei ca vor fi feriti de viroze!“
Deci:

1. respectiva doamna, in calitatea ei de mama a trei copii este mult mai calificata sa stie cand un copil poate fi contagios, decat mine in calitate de medic chirurg.
2. doamna „stie“ si cum se imunizeaza organismul uman, considerand ca selectia naturala este varianta optima; chiar si-a luat libertatea de a impartasi din „vasta ei expertiza“ mamicilor de pe grup, contrar a ceea ce recomandasem eu, evident denigradu-ma!
3. mai mult decat atat, doamna gaseste si solutia „ideala“ si anume copiii sanatosi sa stea acasa si copiii bolnavi sa vina la gradinita!

Mai, oameni buni, ce se intampla cu noi ca societate?! Cum e posibil sa toleram asa ceva, asemenea atitudine, astfel de aberatii?!
Evident ca eu nu ma las, si chiar daca lupta este grea, voi lupta cu toate fortele impotriva acestei anormalitati!
Am gasit toata deschiderea din partea conducerii gradinitei, din partea primariei! Si am suportul lor, lucru care ma bucura si ma intareste in acest demers. Voi extinde lupta pentru implementarea acestui protocol si in alte gradinite!

Dupa cum am mai spus, ne condamnam singuri copiii. Micutii nostri trebuie protejati, tratati, hraniti si ingrijiti corect!Imunitatea unui copil se dezvolta in timp, cu o alimentatie corecta, vitamine, curatenie si sanatate! Si respectand schema de vaccinare! Nu tinandu-l bolnav mai mereu, din septembrie pana in iunie!