Diana Brâncuș: „După moartea copilului, sancțiunile pentru clinica în care micuțul a fost anesteziat ilegal prin analgosedare au fost înăsprite. Inspecția Sanitară de Stat a decis suspendarea activității întregii clinici, după ce inițial le interzisese să mai facă vreo anestezie – analgosedare și le aplicase amenda maximă de 20.000 de lei. Potrivit procesului verbal pe care l-am obținut, decizia a fost …”

Copilul de patru ani, aflat în comă la spital, în urma unei anestezii în cabinetul stomatologic din Piteşti a murit.

Surse medicale informează că micuţul a făcut stop cardiac şi nu a mai răspuns la manvrele de resuscitare, declarându-se decesul, informează observator.tv.

Diana Brâncuș: „După moartea copilului, sancțiunile pentru clinica în care micuțul a fost anesteziat ilegal prin analgosedare au fost înăsprite. Inspecția Sanitară de Stat a decis suspendarea activității întregii clinici, după ce inițial le interzisese să mai facă vreo anestezie - analgosedare și le aplicase amenda maximă de 20.000 de lei. Potrivit procesului verbal pe care l-am obținut, decizia a fost ...” 1

Copilul de patru ani intrase în comă în urma unei vizite banale la dentist. Băieţelul a făcut stop cardiorespirator după o anestezie generală. Clinica nu are autorizaţie pentru astfel de intervenţii, dar părinţiii nu aveau de unde să ştie.

Jurnalista Diana Brâncuș a scris pe Facebook: „A murit băiețelul de 4 ani care a intrat în comă la dentist, în Pitești. De dimineață, organele îi cedaseră și nu mai avea activitate cerebrală. S-a stins sub ochii părinților, la spitalul Grigore Alexandrescu din București, unde micuțul a fost dus în stare extrem de gravă.

După moartea copilului, sancțiunile pentru clinica în care micuțul a fost anesteziat ilegal prin analgosedare au fost înăsprite.

Inspecția Sanitară de Stat a decis suspendarea activității întregii clinici, după ce inițial le interzisese să mai facă vreo anestezie – analgosedare și le aplicase amenda maximă de 20.000 de lei.

Potrivit procesului verbal pe care l-am obținut, decizia a fost luată având în vedere că unitatea a generat un risc sever pentru sănătate, cu un efect dramatic.

Inspectorii sanitari au pus în vedere firmei care deține clinica din Pitești să reia procedura de avizare la Colegiul Medicilor Stomatologi și să ceară anularea certificatului de avizare de la Colegiul Medicilor Argeș. În plus, trebuie să rezilieze contractul de prestări-servicii cu medicul anestezist. Și aceasta, întrucât clinica nu îndeplinește condițiile pentru a desfășura activități de anestezie prin analgosedare.

Va mai trebui să ceară la DSP Argeș înscrierea în Registrul unic al cabinetelor medicale conform autorizației sanitare de funcționare.

Între timp se fac mai multe anchete pentru a stabili exact de ce s-a ajuns la un asemenea deznodământ tragic.

Medicii legiști vor vedea ce anume i-a provocat moartea copilului.”