Coronavirus. Traian Băsescu: „Aş lua măsuri foarte drastice. Din Italia nu mai intră nimeni în ţară au intră direct în carantină. Este clar că suntem nepregătiți și e o situație de urgență. Românii trebuie să se apere singuri de data asta”

Traian Băsescu spune că autoritățile sunt nepregătite pentru a lupta cu coronavirusul și că românii trebuie să se apere singuri.

“Cheia este să diminuezi pagubele, vieți și bani. Aș lua măsuri foarte drastice. Din Italia nu mai intră nimeni în țară sau intră direct în carantină. Aș pregăti câteva școli în fiecare localitate, ca să preia oamenii în carantina.

Coronavirus. Traian Băsescu: „Aş lua măsuri foarte drastice. Din Italia nu mai intră nimeni în ţară au intră direct în carantină. Este clar că suntem nepregătiți și e o situație de urgență. Românii trebuie să se apere singuri de data asta" 1
(foto index.hu)

Aș merge pe niște măsuri foarte dure. Vom avea îmbolnăviri în România, depinde la ce dimensiuni. Din păcate nu există un vaccin. Statul trebuie să protejeze cât mai mulți cetățeni cu putință. Este clar că suntem nepregătiți și e o situație de urgență. Românii trebuie să se apere singuri de data asta”, a spus Traian Băsescu la Realitatea Plus, potrivit RTV.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat, luni seara, că sunt 4.172 locuri de carantină la nivel naţional, în 125 de locaţii aflate în 121 de localităţi din 40 de judeţe. De asemenea, ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a declarat că sunt disponibile în jur de 2.500 de paturi în toate secţiile şi spitalele de boli infecţioase, din care 95 sunt pentru terapie intensivă, informează stiripesurse.ro.

Vela a mai prezentat un caz din judeţul Neamţ, unde două persoane venite din China nu au respectat indicaţiile de izolare la domiciliu.

“Doi vânzători în magazin, din judeţul Neamt, veniţi din China, nu au respectat indicaţiile de izolare la domiciliu. Nu au fost pozitivi la verificare şi trebuiau să stea 14 zile în izolare la domiciliu. Sunt poze puse la dispozitia IPJ şi DSP cu ei. Fapta lor va fi documentată de IPJ şi vom afla mâine soluţia luată. Procurorul va decide pedeapsa”, a declarat Marcel Vela, care a adăugat că cei doi riscă fie o amendă, fie închisoare.