Coronavirus. Toți pasagerii nu au fost primiți în avionul care venea din Bologna în România. În aeronavă fusese italianul infectat cu coronavirus

O cursă aeriană a fost anulată marți seara după ce s-a descoperit că în avion a fost transportat italianul care a fost depistat cu coronavirus. Avionul s-a întors gol în România.

Pasagerii care aşteptau să se îmbarce marţi seara de pe aeroportul din Bologna au fost anunţaţi, prin mesaje trimise pe telefoanele lor mobile, că aeronava care trebuia să-i aducă la Craiova este cea în care a călătorit bărbatul de 71 de ani din zona Rimini, confirmat marţi cu coronavirus, informează stiripesurse.ro.

Coronavirus. Toți pasagerii nu au fost primiți în avionul care venea din Bologna în România. În aeronavă fusese italianul infectat cu coronavirus 1

O femeie din Craiova, care avea bilet la această cursă, i-a declarat corespondentului MEDIAFAX că la miezul nopţii au fost anunţaţi prin „sms-uri” că zborul a fost anulat şi reprogramat pentru miercuri dimineaţă la ora 11.30, ora locală. Toţi pasagerii au fost cazaţi la un hotel din Bologna.

Avionul s-a întors, însă, la Craiova. La bordul aeronavei s-a aflat doar echipajul.

„Exact când am ajuns la aeroport mi-au zis că se anulează zborul. Nu au dat un motiv anume. Au zis că se anulează zborul, că se închide. Se pare că avionul a ajuns gol la Craiova. Să venim de la Gorj până aici şi aici să fie avionul gol…”, a declarat un tânăr care aştepta la Aeroportul Craiova.

Potrivit medicilor, pasagerii au fost lăsați la Bologna după ce s-a descoperit că aeronava este cea în care a călătorit, sâmbătă, italianul de 71 de ani care a vizitat Craiova și care a fost diagnosticat, marți, cu noul coronavirus.

„Avionul a venit la Craiova gol datorită faptului că nu s-a făcut dezinfecţia aeronavei, iar în această aeronavă, acum câteva zile a călătorit acel italian care a fost depistat coronavirus pozitiv. Această aeronavă a mai făcut curse. Astăzi a fost depistat pozitiv italianul şi astăzi a fost oprită aeronava de la zbor. Pasagerii au fost opriţi în Bologna. Echipajul e în regulă. A fost făcut triajul epidemiologic, nu prezintă simptomatologie, nu prezintă nimic suspect”, declarat medicul Lorena Dijmărescu.

Vezi aici Video:

Vezi aici Video:

Atât această aeronavă, cât şi cea care a venit de la Roma, la Craiova, au fost dezinfectate , potrivit medicilor prezenţi la Aeroportul Internaţional Craiova.