(Last Updated On: February 25, 2020)

O româncă stabilită în Italia a vorbit despre panica creată de coronavirus. Magazinele și farmaciile sunt goale, iar oamenii stau la cozi imense pentru a mai cumpăra ceva. În plus, oamenii riscă să ajungă la închisoare dacă ies din regiune.

Dorina Olar este una dintre româncele stabilite în zona Lombardia. Se consideră norocoasă, pentru că a reuşit să-şi facă din timp provizii. Acum, zona e împânzită de forţe de ordine, tocmai pentru ca disperarea oamenilor să nu genereze conflicte.

Coronavirus. Româncă din Italia: „Nu-i nicio persoană pe stradă, zici că-i ca-n război. Unde sunt eu, oamenii s-au panicat foarte tare, au luat cu asalt magazinele, am început să facem cumpărăturile online...” 1

„Cei care încearcă să intre fraudulos, fără să respecte, sunt pedepsiţi cu amenzi foarte mari şi chiar închisoare de trei luni, practic nu-i nicio persoană pe stradă, zici că-i ca-n război. Unde sunt eu, oamenii s-au panicat foarte tare, au luat cu asalt magazinele, am început să facem cumpărăturile online. Cel mai mult se aprovizionează cu ceea ce durează: paste, orez, făină albă, cartofi, congelate”, a spus Dorina Olar, citată de stiripesurse.ro.

„Cei care încearcă să intre fraudulos, fără să respecte, sunt pedepsiţi cu amenzi foarte mari şi chiar închisoare de trei luni, practic nu-i nicio persoană pe stradă, zici că-i ca-n război. Unde sunt eu, oamenii s-au panicat foarte tare, au luat cu asalt magazinele, am început să facem cumpărăturile online. Cel mai mult se aprovizionează cu ceea ce durează: paste, orez, făină albă, cartofi, congelate”, a spus Dorina Olar.

Un alt român stabilit în Italia, în una din zonele afectate de Covid-19, e Cristian Luca. În oraşul lui lipsesc măştile sanitare, aşa că a fost nevoit să se adapteze.

„S-au înregistrat câteva cazuri şi aici, în Crema, am o mască pe faţă pentru că sunt obligat să o port, după cum vezi este o mască de tinichigiu pentru că este singura mască pe care am reuşit să o găsesc la un magazin de piese auto”, a spus el.

Vezi video aici:

Măştile de protecţie și dezinfectanții sunt greu de găsit în toate farmaciile din zonă, iar speculanţii profită de panica oamenilor. O soluţie dezinfectantă pentru mâini, care înainte de epidemie nu costa mai mult de 2-3 euro, se vinde acum cu 80 de euro sticluţa.