(Last Updated On: February 23, 2020)

Raed Arafat a vorbit despre situația din Italia unde au fost înregistrate două decese din cauza coronavirus. Arafat îi îndeamnă pe românii din zonele afectate să nu intre în panică.

„Ceea ce este important este ascultarea recomandărilor autorităților italiene. Nu este niciun motiv pentru a se panica și a urca în mașină sau în avion să vină în țară. Totuși, cei care decid să plece din zona respectivă către România și vor să facă acest lucru vor trebui să ne informeze. Va trebui să știm pe ce linie aeriană vine persoana respectivă, când sosește în țară, deoarece cu siguranță aici în țară vor fi aplicate anumite măsuri, se va analiza situația care există”, a afirmat Raed Arafat, citat de hotnews.ro.

Coronavirus. Raed Arafat, mesaj pentru românii din Italia: „ Nu este niciun motiv pentru a se panica și a urca în mașină sau în avion să vină în țară. Dacă vine cineva dintr-o zonă extrem de afectată, atunci clar că va intra în carantină de 14 zile. Acest lucru trebuie să fie...” 1

Acesta a adăugat că România va ține legătura cu autoritățile din Italia și va vedea ce măsuri vor lua acestea, pentru a putea fi ulterior aplicate și la noi.

„O să intrăm în legătură și cu colegii de la Protecția Civilă Italiană să vedem măsurile pe care le aplică ei să fie aplicate și la noi, din acest punct de vedere. Dacă vine cineva dintr-o zonă extrem de afectată, atunci clar că va intra în carantină de 14 zile. Acest lucru trebuie să fie înțeles, chiar dacă este asimptomatic, nu este bolnav la acest moment”, a completat Arafat.

10 oraşe din nordul Italiei, mai exact din provincia Lombardia, sunt în carantină din cauza coronavirusului. Autorităţile locale au închis întreprinderile, magazinele şi şcolile, iar 42 de meciuri de fotbal din ligile inferioare au fost amânate.

Ultimul bilanţ sosit din Italia vorbeşte despre 45 de persoane infectate cu coronavirus, 36 în regiunea Lombardia şi 9 în Veneto. Doi italieni au fost murit din cauza virusului COVID-19.