(Last Updated On: February 23, 2020)

Italia se află în plină criză de coronavirus după ce numărul persoanelor infectate a ajuns la 76. Premierul italian Giuseppe Conte a anunțat masuri dure: carantină in mai multe localități, suspendarea activităților sportive, a meciurilor si a excursiilor. La nevoie va trimite armata pentru impunerea măsurilor de carantină, a mai anunțat premierul.

Numarul localitatilor intrate in carantina a ajuns la 11, din zonele Lodi si Veneto: Vo’ Euganeo, Codogno, Castiglione d’Adda, Casalpusterlengo, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo si San Fiorano, anunță ziare.com.

Premierul italian Giuseppe Conte a anuntat, la finalul sedintei Consiliului de Ministri, ca politistii si, la nevoie, fortele armate se vor asigura ca sunt respectate masurile de carantina.

Coronavirus Italia. Ca în China. Armata va fi trimisă pentru respectarea măsurilor de carantină!  Încălcarea masurilor de precauție va fi pedepsita, anunță premierul Giuseppe Conte 1

Au fost suspendate manifestarile publice si activitatile scolare.

“Suntem foarte increzatori cu privire la colaborarea oamenilor. Sunt sigur ca va exista o forma de colaborare intensa cu comunitatea locala. In orice caz, vom pregati masuri pentru ca initiativele luate sa fie puse in aplicare pe deplin”, a spus Conte.

Incalcarea masurilor de precautie va fi pedepsita, a adaugat Conte.