(Last Updated On: February 25, 2020)

După atâtea zile confuze, autoritățile încearcă și un pic cu forța să impună minime reguli anti-coronavirus.

Trei persoane din Dolj, care s-au întors recent din Italia, au fost băgate forțat în carantină, marți noaptea, într-un centru special amenajat în Craiova. Potrivit autorităților din Dolj, cei trei cetățeni sunt din localitatea Sadova și au ajuns în țară pe cale terestră, anunță Digi 24.

Coronavirus. 3 români reveniți din Italia, băgați cu forţa în carantină după ce au minţit şi nu au declarat că au fost în zona de risc. 17 persoane, în carantină. 1.000 sunt izolate la domiciliu 1

Directorul DSP Dolj, Ludmila Prunariu, a declarat, pentru Mediafax, că cele trei persoane au trecut prin Lodi, zonă de risc în Italia, dar că nu au declarat acest lucru la întoarcerea în țară.

Medicul de familie din Sadova a descoperit că cei trei au mințit, iar marți noaptea autoritățile le-au căutat la domicilii pentru a le aduce la centrul de carantină.

„Dintre persoanele care au ajuns pe cale terestră în localități din județul Dolj, trei persoane din Sadova n-au declarat inițial, la intrarea în țară, că vin din această regiune. Discutând cu medicul de familie, așa cum este procedura, s-a aflat că au fost în regiunea Lodi, n-au spus exact unde.(…) Ele sunt persoane sănătoase, n-au niciun fel de simptomatologie, dar vor sta în carantină 14 zile”, a declarat Ludmila Prunariu, director DSD Dolj.

17 români care s-au întors în țară din zone unde se înregistrează cazuri de coronavirus, din China și Italia, sunt în carantină, în timp ce în cazul a aproximativ 1.000 de persoane autoritățile medicale au luat decizia de a fi izolate la domiciliu, a anunțat ministrul demis al Sănătății, Victor Costache.

Până luni seara nu fusese diagnosticat niciun caz de coronavirus la persoane aflate în România.