Cine este primul român infectat cu coronavirus. „L-am supravegheat toată ziua, și cu Poliția. A venit jandarmeria, așteptăm mașina specială …”

Ministrul Sănătății a anunțat miercuri seara că în România a fost depistat primul pacient infectat cu coronavirus.

Românul infectat cu noul coronavirus are 20 de ani și locuiește cu bunicii în comuna Prigoria, județul Gorj. Tânărul lucrează la un restaurant unde patron este italianul internat la Rimini, a declarat, miercuri noaptea, pentru MEDIAFAX, primarul comunei, Iuliana Iliescu.

Cine este primul român infectat cu coronavirus. „L-am supravegheat toată ziua, și cu Poliția. A venit jandarmeria, așteptăm mașina specială ...” 1

„De azi dimineață (miercuri – n.r.) știam că a fost contact și l-am supravegheat toată ziua, și cu Poliția. Știam de familie, dar așteptam rezultatul analizelor. Acum câteva minute a venit confirmarea. A venit jandarmeria, așteptăm mașina specială de la Craiova să îl ia să-l ducă la București.

Băiatul lucrează la o unitate la care este patron italianul. Lucra aici în România, nu în Italia. Băiatul este din Dobrana, locuiește cu părinții și cu bunicii. Sunt izolați de azi-dimineață toți. Are aproximativ 20 de ani”, a spus primarul, citat de stiripesurse.ro.

Bărbatul din Gorj infectat cu coronavirus este la momentul transmiterii acestei știri în drum spre Matei Balș, anunță Antena3.

Autoritățile au anunțat încă de acum câteva săptămâni că primii 10 pacienți români diagnosticați cu coronavirus vor fi tratați la Institutul Matei Balș din București, cel mai mare spital de boli infecțioase din România, și au subliniat că spitalul condus de Adrian Streinu Cercel are toate condițiile pentru a trata eventuali pacienți infectați cu coronavirus.