Ca în Italia. Prefectul de Gorj anunță închiderea școlilor și anularea tuturor activităților care vizează prezența unui public numeros în localitatea cu coronavirus

Autoritățile din Gorj au luat măsuri urgente în urma anunțului privind apariția primului caz de bolnav infectat cu coronavirus.

Ion Cristinel Rujan, prefectul județului Gorj, a anunțat închiderea școlilor și anularea tuturor activităților care vizează prezența unui public numeros în comuna Prigoria, acolo unde locuiește tânărul diagnosticat cu virusul Covid-19.

Ca în Italia. Prefectul de Gorj anunță închiderea școlilor și anularea tuturor activităților care vizează prezența unui public numeros în localitatea cu coronavirus 1

„Am adoptat o hotărâre care vizează în primul rând suspendarea activităților cultural-educative, sportive, cu public numeros, în comuna Prigoria, acolo unde locuiește cetățeanul diagnosticat cu Covid-19. De asemenea, s-a decis suspendarea cursurilor în toate școlile din Prigoria până la dezinfecție. Totodată, au fost izolați cei care au intrat în contact cu acesta”, a declarat Ion Cristinel Rujan, citat de stiripesurse.ro.

Acesta a spus că toți medicii de familie din localitățile în care sunt persoane izolate la domiciliu au fost convocați joi și că s-a horărât asigurarea hranei și apei pentru persoanele izolate și asigurarea premanențe la primăriile din aceste localități.

„Asigurarea supravegherii persoanelor aflate în izolare la domiciliu de către Inspectoratul de Jandarmi Județean Gorj și Inspectoratul de Poliție Județean Gorj pentru noile cazuri de izolare la domiciliu, monitorizarea stării de sănătate pentru noile cazuri de izolare la domiciliu prin Direcția de Sănătate Publică Gorj, asigurarea de către autoritățile administrației publice locale a apei, hranei sau a altor bunuri de primă necesitate pentru noile cazuri de persoane izolate la domiciliu”, a mai spus prefectul.

„Ancheta epidemiologică se desfășoară prin raportare la cetățeanul român, cu privire la cei care au intrat în contact cu persoana din judetul Gorj. Ea vizează, în afară de identificarea persoanelor, și celelalte măsuri care implică plasarea acestora în regim de izolare la domiciliu, recoltarea de probe biolologice și transmiterea lor la Institutul Matei Balș”, a precizat Ion Cristinel Rujan.

Autoritățile au anunțat miercuri seara că pacientul diagnosticat cu noul coronavirus este un bărbat dintr-o comună din Gorj, care este, în prezent, în stare bună și nu are simptome de boală.