(Last Updated On: February 2, 2020)

Marea Britanie a părăsit oficial Uniunea Europeană, veste care a fost primită cu bucurie de o parte din locuitori. Intenția de a părăsi uniunea a fost înțeleasă greșit total de rezidenții blocului Winchester Tower, aparţinând primăriei din Norwich. Marea Britanie are o importantă comunitate de români, români care nu se mai simt în siguranță.

Notificări intitulate „Brexit fericit” (Happy Brexit Day) avertizând că „nu -i tolerăm” aici decât pe vorbitorii de limbă engleză au fost lipite pe uşile de incendiu ale complexului, informează adevarul.ro.

Brexit. Mesaj într-un bloc din Marea Britanie: „Nu mai tolerăm decât limba engleză. Aţi infectat această insulă“. Drama unui cuplu de români „Muncim din greu pentru ce avem și trăim o viață decentă cu copiii noștri. Nu avem...” 1

„În sfârşit ne-am primit ţara noastră grozavă înapoi… nu îi vom tolera pe cei care vorbesc altă limbă decât engleza în apartamentele noastre”, scrie în afişul tipărit lipit la toate etajele clădirii sociale. „Avem acum o ţară a noastră” unde se vorbeşte doar engleza Reginei, se explică în anunţul menit a fi un avertisment şi care prezintă o nouă regulă devenită obligatorie odată cu Brexitul.

Intitulată „Happy Brexit Day” notificarea care vorbeşte în termeni de „noi” este următoarea:

Acum că în sfârşit ne-am primit ţara noastră grozavă înapoi trebuie să le facem cunoscută rezidenţilor acestui bloc o regulă: Nu tolerăm să se vorbească o altă limbă decât engleza.

Dacă vrei să foloseşti limba natală, oricare ar fi ea, atunci sugestia noastră este să te întorci în acea ţară şi să predai apartamentul primăriei, astfel încât să le permiţi britanicilor să locuiască aici, iar noi să revenim la starea de normalitate de dinainte să vii tu aici şi să infestezi insula asta odată atât de măreaţă.

Este o alegere simplă – supune-te regulii majorităţii sau pleacă de aici.

Nu vei avea prea mult timp – nu va dura mult şi guvernul va implementa reguli care îi va pune pe britanici pe primul loc.  Aşa că fă bine şi evoluează, altfel pleacă.

Dumnezeu să o salveze pe Regină, guvernul ei şi pe toţi patrioţii adevăraţi”.

După ce a descoperit mai multe astfel de notificări, un locatar al blocului şi-a alertat administratorul blocului şi un consilier local.

Un cuplu din România, stabilit în Marea Britanie, a fost victima vandalismului, în ultimele trei zile, înainte de Brexit. Cei doi români au o firmă de taxiuri și au povestit cum în ultimele zile au fost victimele vandalismului, cauzat de Brexit, scrie thelondoneconomic.com, potrivit Stirile Pro Tv.

Mașinile lor ar fi fost distruse, zgâriate, iar cauciucurile, sparte.
Cuplul, care locuiește în Marea Britanie, a mai adăugat că în patru ani de zile nu au mai avut parte de o astfel de experiență.

Brexit. Mesaj într-un bloc din Marea Britanie: „Nu mai tolerăm decât limba engleză. Aţi infectat această insulă“. Drama unui cuplu de români „Muncim din greu pentru ce avem și trăim o viață decentă cu copiii noștri. Nu avem...” 2

„Muncim din greu pentru ce avem și trăim o viață decentă cu copiii noștri. Nu avem probleme cu nimeni. Când am văzut că cineva ne-a spart un cauciuc am crezut că a fost un accident.

Competiția aici este foarte mare, pentru că sunt multe companii de taxiuri, dar Brexitul văd că este un motiv și mai mare pentru a fi urâți. Muncim din greu în fiecare zi, nu încălcăm legea, plătim taxele și îi ajutăm pe oameni.

Nu merităm asta. Nu trimitem bani acasă și nu ne întoarcem în România să cumpărăm lucruri scumpe. Nu ne putem întoarce din cauza situației politice”, au mai spus ei.