(Last Updated On: February 10, 2020)

PBL și PSD sunt acuzate de blat electoral după ce s-a respins alegerea primarilor în două tururi iar astăzi cei de la PSD au anunțat că vor alegeri anticipate.

Liderii PSD Marcel Ciolacu, Paul Stănescu şi Lia Olguţa Vasilescu susţin alegerile anticipate, deşi în spaţiul public spun fix pe dos. Condiţia: Guvernul Orban să organizeze anticipate simultan cu alegerile locale, astfel încât primarii PSD să tragă şi lista de la parlamentare, anunță Adevarul.

Blat PNL-PSD? Andrei Caramitru: „Deci PNL obtine anticipatele și PSD obtine locale intr-un singur tur. Și unii și alții fericiti. Deal făcut perfect între ei.  Nu ma credeți? Atunci explicați voi de ce”: 1

Jurnalistul Sebastian Zachmann: „În ziua Oscarului, PSD a regizat cel mai penibil blat politic din ultimii ani. La TV, liderii PSD și-au rupt cămașa de pe ei că alegerile anticipate generează haos și aruncă țara în aer.

Dar azi, în CEX, Ciolacu, Stănescu și Olguța Vasilescu au pledat pentru anticipate mai ceva ca Ludovic Orban, USR și Klaus Iohannis la un loc. Chipurile, PSD sesizează CCR, însă demersul e doar de fațadă, pentru că 1. PSD nu va aștepta decizia Curții pentru a stabili calendarul privind respingerea noului guvern Orban. 2. PSD oricum n-are nicio șansă de a câștiga la CCR, după cum au spus chiar juriștii partidului, pentru că președintele are libertate totală să desemneze un premier.

Înțelegerea PSD-PNL e cel mai mare blat politic de la epoca USL încoace, când Băsescu și Ponta se certau la TV, dar la Cotroceni își împărțeau sferele de influență și de afaceri. Iar când nu picau la pace, avea grijă doamna Udrea să medieze conflictul personal de natură constituțională între Zeus și Pisicuț”.

Andrei Caramitru: „Deci PNL obtine anticipatele și PSD obtine locale intr-un singur tur. Și unii și alții fericiti. Deal făcut perfect între ei.

Nu ma credeți? Atunci explicați voi de ce:
– PSD face sesizare scrisă sa nu aibă nici o șansa la Ccr

– PSD zice acum ca vor și ei anticipate
– PNL anunța clar ca nu va face nici un deal cu USR/PLUS la locale, ca vor avea candidatii lor peste tot. Chit ca pierd in multe locuri unde PSD are acum primari.

Prost și orb sa fii sa nu îți dai seama de blat”.