Anunț de ultimă oră! Carantină pentru românii care vin din Italia, anunță din nou ministrul de Interne! „Instituirea carantinei pentru cei care sosesc în România din Italia, din cele 11 comune și, totodată, autoizolarea la domiciliu pentru persoane din zone care sunt declarate cu risc în Italia. Ministerul Sănătății completează lista cu zonele și localitățile care au grad de risc. Izolarea este pentru cei care vin din …”

Ministrul de Interne a anunțat din nou carantină pentru cei care vin din Italia, din localitățile afectate de coronavirus. Nu se știe cum va fi instituită și de ce nu a fost deja instituită faptic, a fost instituită doar prin vorbe, prin formulare.

Ministrul de Interne, în conferință de presă luni seara, citat de Stirile Pro Tv: „
– Nu avem niciun caz confirmat pe teritoriul României.
– Au fost aprobate măsurile necesare în vederea creșterii capacității de intervenție
– În urma discuțiilor, am votat câteva articole importante care fac parte din această hotărâre și anume:

Anunț de ultimă oră!  Carantină pentru românii care vin din Italia, anunță din nou ministrul de Interne! „Instituirea carantinei pentru cei care sosesc în România din Italia, din cele 11 comune și, totodată, autoizolarea la domiciliu pentru persoane din zone care sunt declarate cu risc în Italia. Ministerul Sănătății completează lista cu zonele și localitățile care au grad de risc. Izolarea este pentru cei care vin din ...” 1

– Instituirea carantinei pentru cei care sosesc în România din Italia, din cele 11 comune și, totodată, autoizolarea la domiciliu pentru persoane din zone care sunt declarate cu risc în Italia. Ministerul Sănătății completează lista cu zonele și localitățile care au grad de risc.

– Izolarea este pentru cei care vin din localitățile afectate de coronarivus, iar autoizolarea este pentru cei care vin din zone de risc.

– Se va emite HG pentru alocarea resurselor financiare din fondul de rezervă, necesare ministerului Sănătății, pentru operațiunile de carantinare, de salarizare și pentru realizarea de materiale de infornare.

– Se va desemna de DSU, MS, MAI a unor experți care să facă parte dintr-un grup de lucru, pentru a se stabili diverse scenarii de acțiune.

– Linie telefonică, gestionată de MS, dedicată apelanților care cer informații despre infecția cu cornavirus