Alexandru Rafila, microbiolog: „E foarte posibil să apară şi în România un caz de coronavirus”

(Last Updated On: February 4, 2020)

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, care se află la Geneva la şedinţa Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, spune că România este pregătită să gestioneze cazuri de îmbolnăviri cu virusul din Wuhan.

„Cred că suntem pregătiţi, sper să nu fie cazul să trebuiască să apelăm la măsuri de limitare a unei răspândiri a infecţiei în România”, a spus acesta, citat de digi24.ro.

Alexandru Rafila, microbiolog: „E foarte posibil să apară şi în România un caz de coronavirus” 1

Preşedintele Societăţii de Microbiologie a spus că e foarte posibil să apară şi în România un caz de îmbolnăvire cu virusul din Wuhan.

Trebuie să fim pregătiţi să nu apară cazuri secundare, pentru că este foarte posibil să apară şi în România un caz, nu are importanţă dacă are legătură epidemiologică cu China, important este să putem ţine lucrurile sub control şi să nu se extindă în comunitate”, a spus el.

362 de oameni au murit din cauza noului coronavirus din China, iar peste 16.600 s-au îmbolnăvit.

Între timp, cinci muncitori români s-au întors din China. Preventiv, ei au mers ieri la spital pentru a fi consultați și au fost trimiși acasă. Autoritățile sanitare susțin că nu există motive de panică.

Muncitorii români au lucrat într-o zonă învecinată orașului Wuhan, unde a izbucnit epidemia de coronavirus, informează europafm.ro.

Ajunși în țară, au mers la Urgențe la Spitalul Județean din Brăila pentru consultații medicale.  Medicii au stabilit că nu au simptome ale infecției cu coronavirus și au decis să îi trimită acasă.

Le-au recomandat, totuși, două săptămâni de izolare la domiciliu. Medicii au stabilit o serie de proceduri în cazul în care se vor simți ră