(Last Updated On: February 23, 2020)

Alertă de coronavirus pe Aeroportul din Timișoara. O femeie a alertat autorităţile spunând că fiicele ei se află în avion şi că acestea ar veni din zona afectată de coronavirus în Italia, unde deja 2 oameni au murit, iar alţi aproape 100 sunt infectaţi.

Avionul de la Bergamo a transportat în această dimineață la Timişoara în jur de 100 de pasageri. Bergamo face parte din regiunea Lombardia, care alături de Veneto se află în alertă maximă, reglementată prin decret-lege din cauza unor cazuri de coronavirus, scrie adevarul.ro

Alertă de coronavirus în România după sosirea unui avion din Italia. O pasageră a averizat că fiicele ei vin din Lombardia 1

Reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică au mers imediat la aeroport şi au procedat la verificarea celor doi copii şi a încă unui pasager care ar proveni din acea zona din Lombardia.

Rezultatele au fost negative, însă li s-a recomandat celor trei că timp de 14 zile să stea izolaţi în casă.

Medicii au stat de vorbă cu pasagerii, au fost întrebaţi dacă au probleme medicale, febră, dureri de cap etc. Niciunul din pasagerii sosiţi de la Bergamo nu a fost izolat, s-au putut plimba prin aeroport. Apoi, oamenii au fost lăsaţi să plece acasă.

Deşi autorităţile italiene nu au anunţat români care să fie suspectaţi de coronavirus, există pericolul ca persoane infectate cu noul virus să ajungă în ţara noastă, din cauza dinamicii călătoriilor pe rutele terestre şi aeriene.

„Autorităţile de sănătate publică vor include persoanele care sosesc în România din localităţile afectate din regiunea Veneto şi din provincia Lodi/Lombardia sau care au calatorit în aceste localităţi în ultimele 14 zile, în categoria celor care trebuie să stea după intrarea în ţară în condiţii de carantină timp de 14 zile. Aceste măsuri sunt similare cu cele aplicate de autorităţile italiene”, se arată într-un comunicat al Ministerul Sănătăţii din România.