Adriana Stoian: „Copilul ăla a murit în urma anesteziei pentru că România e țara în care nimeni nu-și asumă răspunderea. Școala zice să faci meditații cu el că nu ține pasul cu clasa, medicii te pun să semnezi o intervenție terapeutică pentru care ei n-au infrastructură de suport și apoi, oricum, e vina ta că ții linia ocupată. Asta e, cluburile iau foc …”

Polițiștii îl acuză acum de ucidere din culpă pe medicul anestezist în cazul copilului de 4 ani care nu s-a mai trezit după anestezie și a murit.

Poliția a schimbat încadrarea juridică după ce copilul de 4 ani a murit şi face cercetări pentru ucidere din culpă, scrie ziarul Argeşul. Medicul anestezist care a efectuat anestezia generală a copilului de 4 ani şi 8 luni, doctorul Adrian Dinescu, a fost suspendat din funcţie şi e principalul cercetat în ancheta poliţiştilor, anunță Observator Tv.

Adriana Stoian: „Copilul ăla a murit în urma anesteziei pentru că România e țara în care nimeni nu-și asumă răspunderea. Școala zice să faci meditații cu el că nu ține pasul cu clasa, medicii te pun să semnezi o intervenție terapeutică pentru care ei n-au infrastructură de suport și apoi, oricum, e vina ta că ții linia ocupată. Asta e, cluburile iau foc ...” 1

Clinica în care a avut loc tragedia a fost închisă pe perioadă nedeterminată până la reautorizare, iar anestezistul a fost suspendat din funcție pe perioada cercetărilor și este cercetat pentru ucidere din culpă.

“Lucrurile au decurs, ca de obicei, în mod normal până la un moment dat. Dozele de anestezic au fost calculate, ca de fiecare dată, per kilogram/corp. La aproximativ 45 de minute de la începerea intervenției, am avut un episod de tahicardie severă, asociat cu scăderea saturației oxigenului, care au dus la un stop cardio-respirator imediat.

Motiv pentru care am instituit resuscitarea. Pacientul a plecat din clinică stabilizat, către un serviciu de pediatrie de urgență pentru investigații suplimentare.”, declara medicul Adrian Dinescu, anestezistul care a efectuat procedura la clinica stomatologică.

Clinica unde s-a produs nenorocirea nu avea autorizaţie pentru anestezii generale, dar efectua astfel de proceduri medicale cu acordul părinţilor.

Adriana Stoian: „Copilul ăla a murit în urma anesteziei pentru că România e țara în care nimeni nu-și asumă răspunderea. Școala zice să faci meditații cu el că nu ține pasul cu clasa, medicii te pun să semnezi o intervenție terapeutică pentru care ei n-au infrastructură de suport și apoi, oricum, e vina ta că ții linia ocupată. Asta e, cluburile iau foc, copiii mor, femeile mai iau bătaie, viața merge înainte, ce să-i faci? Nu e nimeni de vină, cine să fie?

Uneori mai e de vină mortul. Iovan, de exemplu, pentru accidentul din Apuseni, sau Gigină, că n-a refuzat să intre în coloana lui Oprea pe ploaie. La fel și Alexandra, ce-a căutat să se urce în mașina unui criminal?

Altfel, nu e nimeni vinovat, toată lumea a respectat procedurile”.