A murit copilul anesteziat la dentist. Ce este PROPOFOLUL, injectat lui Petru, băiețelul de patru ani, la dentist. L-a ucis pe Michael Jackson

Copilul de 4 ani, intrat în comă după o anestezie generală la dentist a murit miercuri seara, la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală, potrivit Antena 3, preluat de stiripesurse.ro.

Propofolul este o substanţă anestezică utilizată pe scară largă, dar mai ales în spitalele din SUA și este una dintre substanțele care a ridicat și încă ridică foarte multe semne de întrebare pacienților care o cunosc sub numele de „medicamentul lui Michael Jackson”.

A murit copilul anesteziat la dentist. Ce este PROPOFOLUL, injectat lui Petru, băiețelul de patru ani, la dentist. L-a ucis pe Michael Jackson 1
(foto arhiva)

Ei bine, acest Propofol este un medicament sedativ-hipnotic utilizat pentru inducerea anesteziei generale și se administrează intravenos, iar de-a lungul timpului, Propofolul a înlocuit Tiopentalul, un medicament specific pentru sedare ce provoacă o senzație de euforie, potrivit DCnews.

Propofolul scade destul de mult tensiunea arterială și încetineşte respirația, motiv pentru care pacienții care îl primesc ar trebui să fie atent monitorizați.

Istoricul Propofolului
Propofolul a fost scos pe piață la sfârșitul anilor 1980, înlocuind Tiopentalul, un alt sedativ puternic folosit în majortiatea sălilor de operații, iar această lansare a reprezentat un mare pas în domeniul medical. Însă era pe punctul să nu treacă testele de laborator, pentru că o versiune anterioară provoca reacții alergice grave.

A fost descoperit de John B. Glen, care nu a renunțat și l-a tot reinventat până a ajuns la forma finală, deoarece de-a lungul timpului, din cauza reacțiilor alergice pe care le dădea, medicamentul nu reușea să treacă de testele de laborator. Așadar, a lucrat la Propofol până a obținut cea mai bună formulă, cu ajutorul uleiului de soia.

Organizația Mondială a Sănătății l-a inclus pe lista „medicamentelor esențiale”.