Româncă venită din Italia, din zonă cu coronavirus, luată de SMURD dintr-un mall și dusă de urgență la spital

Autoritățile din București sunt în alertă maximă după ce o româncă venită din Italia, din zonă cu coronavirus, a anunțat că se simte rău. Femeia a fost luată de SMURD dintr-un Mall din Bucureşti şi dusă imediat la spital.

Românca a alertat medicul din cabinetul mall-ului din sudul Capitalei că se simte rău, iar medicul a sunat imediat la numărul de urgenţă. Ea i-a spus doctorului că tocmai a revenit din Italia, dintr-o zonă în care există focar de coronavirus. Prezenta simptome respiratorii, astfel că medicul a decis să cheme de urgenţă o ambulanţă SMURD.

Româncă venită din Italia, din zonă cu coronavirus, luată de SMURD dintr-un mall și dusă de urgență la spital 1

Femeia suspectă acum de coronavirus a fost transportată la Institutul de Boli Contagioase Matei Balş, informează observator.tv.

Ministerul Afacerilor Interne a transmis un mesaj în care îi îndeamnă pe români să se informeze doar din surse oficiale în legătură cu epidemia de coronavirus.

„Pentru a evita apariția știrilor false sau a dezinformărilor, pe această pagină vor fi publicate toate informațiile oficiale legate de virusul Coronavirus.

VĂ RUGĂM SĂ VĂ INFORMAȚI DOAR DIN SURSE OFICIALE!

Astfel, până în acest moment nu există nici un cetățean român pentru care să fi fost confirmată infectarea cu virusul COVID – 19.

În contextul aplicării măsurilor necesare pentru prevenirea și combaterea infecțiilor cu noul Coronavirus, autoritățile naționale cu responsabilități în gestionarea acestui tip de eveniment monitorizează permanent situația la nivel național și internațional.

În acest moment, 26 de persoane se află în carantină, iar 2.077 de persoane sunt monitorizate la domiciliu. Totodată, sunt în analiză la Institutul Matei Balș 32 de probe prelevate de la persoane care provin din zonele vizitate de cetățeanul italian depistat pozitiv de autoritățile italiene.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 137 de apeluri la numărul unic pentru apeluri de urgență 112 (cele mai multe din București – 44) cu privire la Coronavirus. Le recomandăm cetățenilor să apeleze numărul de urgență doar dacă provin din zonele afectate sau au intrat în contact cu persoane care provin de acolo.

Pentru informații utile, le recomandăm cetățenilor să se informeze permanent de pe canalele oficiale ale Ministerului Sănătății, Ministerului de Externe, Ministerului Afacerilor Interne și Departamentului pentru Situații de Urgență.

De asemenea, în cursul zilei de ieri, 25 februarie, au fost înregistrate două dosare penale privind infracţiunea de „zădărnicirea combaterii bolilor”, în cele două cauze fiind cercetate 4 persoane.

Referitor la cetățenii români aflați în zonele afectate din Italia, precizăm că în regiunea Lombardia există aproximativ 200.000 de cetățeni români, iar în regiunea Veneto aproximativ 120.000.

În legătură cu achiziția de echipamente specifice, în această dimineață au fost depuse la Oficiul Național de Achiziții Centralizate, din cadrul Ministerului Finanțelor Publice, 10 oferte pentru scanere termice, iar negocierile vor fi purtate în cursul acestei zile”, au transmis cei de la MAI.