(Video) George Gima: „În Australia a ars până acum o suprafață cam cât Republica Moldova. 18 persoane decedate, mii de case distruse, mii de sinistrați, și milioane de animale moarte. E o catastrofă umană și de ecosistem uriașă, provocată de…”

Australia se confruntă din septembrie cu incendii violente. Focarele au fost intensificate marţi, în sud-estul continentului, de condiţiile meteorologice favorabile propagării flăcărilor.

Bilanțul a ajuns la 18 morți, 17 dispăruți, 1.400 de case distruse și 5 milioane de hectare au ars. Iar în ceea ce privește animalele, situația este dezastruoasă: 500 de milioane de animale au fost ucise de flăcări, inclusiv mii de koala, precum și reptile și păsări, informează digi24.ro.

De asemenea, fumul degajat de incendiile de vegetaţie din Australia a ajuns în Noua Zeelandă, situată la o distanţă de câteva mii de kilometri, iar gheţarii, care de obicei au culoarea albă, au prins o nuanţă caramel.

George Gima a scris pe Facebook: „În Australia a ars până acum o suprafață cam cât Republica Moldova. 18 persoane decedate, mii de case distruse, mii de sinistrați, și milioane de animale moarte. E o catastrofă umană și de ecosistem uriașă, provocată de seceta lungă de 3 ani, furtuni de vânt și alte dereglări de ordin climatic.

(Video) George Gima: „În Australia a ars până acum o suprafață cam cât Republica Moldova. 18 persoane decedate, mii de case distruse, mii de sinistrați, și milioane de animale moarte. E o catastrofă umană și de ecosistem uriașă, provocată de...” 1 (Video) George Gima: „În Australia a ars până acum o suprafață cam cât Republica Moldova. 18 persoane decedate, mii de case distruse, mii de sinistrați, și milioane de animale moarte. E o catastrofă umană și de ecosistem uriașă, provocată de...” 2

Primul ministru Morrison, conservator și catalogat drept climato-sceptic, susține industria de cărbune, gaz și alte surse de energii convenționale sau chiar învechite. Australia e al 3-lea producător de cărbune și gaz lichefiat și primul exportator din lume. Guvernul este criticat masiv pentru politicile sale lipsite de viziune, având în vedere resursele uriașe ale Australiei de energie regenerabilă.”

Laurențiu Dincă a scris: „Incendiul devastator din Australia în câteva cifre.

(Video) George Gima: „În Australia a ars până acum o suprafață cam cât Republica Moldova. 18 persoane decedate, mii de case distruse, mii de sinistrați, și milioane de animale moarte. E o catastrofă umană și de ecosistem uriașă, provocată de...” 3

– Jumătate de miliard de animale au fost ucise.
– Peste 250 milioane tone CO2 pana acum.
– 17 oameni au decedat. Confirmați pana acum.
– 5,9 milioane de hectare au ars pana acum. Ca sa ne facem o idee, precedentul cel mai mare incendiu de păduri din Australia, din 1851, a ars 5 milioane de hectare. In 1952 au ars 4 milioane hectare. Acum sunt aproape 6 milioane și incendiul continua.”

Vezi aici Video:

Revenim cu detalii!