(Video) E normal? Copii puşi să se descalţe în clasă fiindcă „strică parchetul“. Învăţătoarea: „Doar ei, eu nu, ca şi cadru didactic…”

(Last Updated On: January 15, 2020)

Elevii de la școala din comuna ialomițeană Axintele au fost puși sp se descalțe în clasă pentru a nu „strica parchetul”. Descoperirea a fost făcută de Ministrul Educației, Monica Anisie, aflată în inspecție.

Ministrul a constatat, la una dintre unităţile verificate, că cei mici merg singuri la toaleta din curte, printr-o zonă plină de noroi. Pe de altă parte, Monica Anisie a descoperit metode de predare cu ţipete şi pedepse, dar şi o clasă în care elevii sunt puşi să se descalţe pentru că „merg la toaletă şi umflă parchetul”, inforemază adevarul.ro.

(Video)  E normal? Copii puşi să se descalţe în clasă fiindcă „strică parchetul“. Învăţătoarea: „Doar ei, eu nu, ca şi cadru didactic...” 1

Sunt indignată că aceşti colegi, profesori ai mei au privit lucrurile ca pe o normalitate atunci când i-am întrebat unde se duc copiii la baie. Au spus: «în curte». Sunt indignată că autorităţile publice locale, de 30 de ani, nu investesc în educaţie.

Au fost alocate fonduri printr-o hotărâre de guvern, aveau posibilitatea să construiască aceste toalete, aveau posibilitatea de a îmbunătăţi viaţa copiilor la şcoală şi mulţi dintre ei nu au făcut-o – asta este, de fapt, problema.

Ne mirăm la fiecare început de an şcolar de ceea ce se întâmplă. Nu ar trebui să ne mirăm, autoritatea publică locală trebuie să investească în educaţie. Avem exemple de bună practică“, a spus Monica Anisie, după vizita în comuna ialomiţeană Axintele

Un reporter Digi TV a stat de vorbă cu învăţătoarea care le interzice elevilor accesul în clasă cu încălţări:
Reporter: Dvs de ce nu aveţi papuci?
Mihaela Costache, învăţătoare: Aşa e, ar fi trebuit să mă conformez şi eu.

Reporter: Purtaţi încălţările cu care mergeţi şi afară?
Sanda Nedelcu, învăţătoare: Doar eu, ca şi cadru didactic, copiii, nu.

Reporter: De ce?

Sanda Nedelcu, învăţătoare: O sa-mi iau şi eu schimb, să fim cu toţii.

Revenim cu detalii!