Victor Ciutacu atac la Moise Guran după ce a trecut la USR/Plus. ”Dacă intram eu în vreun partid, se dădeau deontologii cu …”

(Last Updated On: January 16, 2020)

Lui Victor Ciutacu nu i-a picat prea bine că Moise Guran a ales să renunțe la jurnalism și să se alăture Alianței USR-Plus.

Victor Ciutacu, citat de DCNews: ”Dacă intram eu în vreun partid, se dădeau deontologii cu c*ru’ de pământ pân’ la cutremurul de 10 grade pe aplicație. Acum toți sunt cu capetele între umeri, că are subit republica nevoie de salvatori cu acte la bucată. Pardon, deontologii-s ocupați să modereze evenimente de PR pe banii statului sau să-și facă site-uri cu abonamente în avans”.

Victor Ciutacu atac la Moise Guran după ce a trecut la USR/Plus. ”Dacă intram eu în vreun partid, se dădeau deontologii cu ...” 1

10 august 2018 a fost momentul în care jurnalistul Moise Guran şi-a pus problema de a intra în politică, a spus acesta într-o intervenţie telefonică la Jurnalul de Seară de la Digi24. Guran spune că intră în politică pentru că România nu are, în momentul de faţă, „o perspectivă senzaţională”.

„Pe 10 august, noi toţi ne-am speriat. Pentru că atunci a fost momentul în care Liviu Dragnea a recurs la violenţă pentru a îşi consolida sau pentru a îşi duce puterea într-o altă zonă, democraţia din România nu a fost niciodată mai ameninţată în perioada de după 1989 cu excepţia mineriadelor.

Cum a fost la 10 august 2018 şi atunci am avut acest impuls, am vorbit şi cu familia, am vorbit şi cu colegii şi le-am spus : Eu mă duc în politică, nu se mai poate, ca jurnalist nu mai am ce să mai fac. După care mi-am dat seama că a existat în continuare acest pericol, iar eu ca voce a societăţii eram mult mai credibil ca jurnalist.

Niciun jurnalist n-ar trebui să renunţe la jurnalism, pentru societate nu e bine ca jurnaliştii să intre în politică: Însă eu nu mai văd altă soluţie pentru a schimba această ţară. 26 de ani am făcut această meserie, am lucrat în televiziune, în radio, în presa scrisă, am avut un blog de mare audienţă am încercat să influenţez oamenii din această ţară în bine în aşa fel încât această ţara să se pună pe o direcţie bună, nu a fost rezultatul mulţumitor”, a spus Moise Guran la Digi24.