(Last Updated On: January 23, 2020)

Guvernul Orban vrea să îl retragă pe fiul vitreg al lui Teodor Meleşcanu din postul de consul la Strasbourg, unde a fost trimis prin semnătura tatălui său, pe vremea când era ministru de Externe. Astfel, fiul lui Meleșcanu scapă de dosarul penal.

Vasile Popovici: „Există ceva profund politic și simbolic în povestea cu Meleșcanu și fiul lui numit de el la Strasbourg. Postul a fost câștigat de mine, prin concurs public.

Vasile Popovici, despre fiul lui Meleșcanu: „Postul a fost câștigat de mine, prin concurs public. A fost ocupat de fiul lui Meleșcanu prin numire abuzivă ...In decembrie 1989, Meleșcanu și cu mine eram in perfectă opoziție : el sus, apărându-l pe Ceaușescu, eu jos, alaturi de timișoreni, în stradă. Azi, după mai bine de trei decenii, bătrânul securist e tot sus, sfidând până și pesedizata Curte Constitutională. E a doua persoana în Statul român. Eu, cu concursul luat, sunt tot calcat în picioare. Veți spune poate ”: 1
(Vasile Popovici și Mleșcanu)

A fost ocupat de fiul lui Meleșcanu prin numire abuzivă și ca urmare a unui grav conflict de interese, pe care parchetul general și ANI se fac că nu-l văd.

In decembrie 1989, Meleșcanu și cu mine eram in perfectă opoziție : el sus, apărându-l pe Ceaușescu, eu jos, alaturi de timișoreni, în stradă. Azi, după mai bine de trei decenii, bătrânul securist e tot sus, sfidând până și pesedizata Curte Constitutională.

E a doua persoana în Statul român. Eu, cu concursul luat, sunt tot calcat în picioare. Veți spune poate : dar tocmai azi guvernul îl retrage pe fiu de la un post unde fiul nu s-a mai dus. Vă răspund : nu e decât încă un serviciu pentru Meleșcanu, paradoxal. Dacă fiul ar fi apucat să meargă la post, fie și o singură zi, s-ar fi constituit abuzul în serviciu.

Rămâne însă conflictul de interese. Să vedem ce spun instituțiile române plătite să apere legalitatea, parchetul și ANI, pe care le-am sesizat încă o dată în urmă cu o săptămână. Orice alt amărât de cetățean în locul bătrânului securist ar fi plătit scump aceste ilegalități făcute la scenă deschisă.

El se joacă încă, chiar în opoziție fiind, cum vrea în țara asta a noastră. Un lucru știu sigur : povestea deschisă de mine i-a provocat totuși un deranj purulentului personaj.

Fără această bătălie, azi fiul tăticului lui era la Strasbourg iar tata își freca mâinile satisfăcut – ne-ar mai fi avut o dată în buzunarul lui”.

Potrivit Libertatea, Sorin Adrian Pîrvulescu, fiul lui Viki Viorica Meleșcanu, soția lui Meleşcanu, a fost numit în primăvara lui 2018 consul general al României la Strasbourg prin hotărâre de guvern (HG), publicată în Monitorul Oficial.