Un român s-a trezit cu 130.000 de lei în cont dintr-o greșeală și a rămas cu banii

Un bărbat din Iași s-a trezit în cont cu 131.000 de lei, bani care proveneau de la compania de salubritate Salubris.

Banii au fost virați bărbatului în urma unei greșeli. Compania de salubritate trebuia să transfere suma unui furnizor de combustibil.

Un român s-a trezit cu 130.000 de lei în cont dintr-o greșeală și a rămas cu banii 1

Întâmplarea a avut loc în 2017, iar Salubris a dat în judecată BRD și ING, băncile implicate în situație. În 2018 a pierdut procesul la Judecătorie, iar în ianuarie 2020 la Tribunalul Iași.

Angajații companiei de salubritatea doreau să achite contravaloarea unei cantități de combustibil, dar au introdus datele greșite ale beneficiarului, banii ajungând la un bărbat, iar acesta a retras suma de la diverse bancomate și a refuzat să o restituie, informează digi24.ro.

Salubris a acuzat banca proprie că „nu a verificat şi nu s-a sesizat cu privire la faptul că plata sumei s-a făcut într-un cont care nu aparţine respectivei societăţi comerciale, ci unei persoane fizice care a retras suma de bani de la unităţi ATM“. Băncile au refuzat să restituie banii, arătând că Salubris a greșit atunci când a indicat greşit contul bancar.

Litigiul dintre agentul de salubritate şi bănci a fost soluţionat, până acum, de Judecătoria şi Tribunalul Iaşi, ambele instanţe stabilind că vina aparţine Salubris. Cauza a fost înregistrată la Curtea de Apel Iași, care va avea decizia finală.