Un copil de şapte ani şi-a salvat sora abia născută sunând la 112. Mama a murit iar medicii vor să-i adopte. „Se ţin după noi, îi ajutăm la masă, să se schimbe. Sunt medici care doresc să-i ia, să-i înfieze. Şi dacă se poate pe toţi trei. Chiar sunt două doctoriţe care se luptă acum…”

Un băiețel de 7 ani și-a salvat surioara nou născută sunând la 112. Copilul şi-a văzut mama care a născut acasă cum moare sub ochii lui, dar a avut tăria să sune la 112 şi să ceară ajutor. Ştia numărul de urgenţă pentru că îl văzuse pe ambulanţele care treceau prin faţa blocului unde locuiau.

Povestea celor trei fraţi i-a impresionat atât de mult pe medici, încât două doctoriţe vor să-i adopte pe cei trei fraţi, anunță Observator Tv.

Un copil de şapte ani şi-a salvat sora abia născută sunând la 112. Mama a murit iar medicii vor să-i adopte. „Se ţin după noi, îi ajutăm la masă, să se schimbe. Sunt medici care doresc să-i ia, să-i înfieze. Şi dacă se poate pe toţi trei. Chiar sunt două doctoriţe care se luptă acum...” 1

Pentru că nu ştia adresa, copilul i-a explicat dispecerei că blocul în care stă are la parter un chioşc. Cum oraşul este mic, operatoarea şi-a dat seama unde să trimită echipajele.

În momentul în care au intrat în garsoniera din Feteşti, i-au găsit pe cei doi băieţi, dar şi pe surioara abia născută, lângă mama moartă. Femeia apucase să îi taie bebeluşului cordonul ombilical.

Ludmila Dascălu, purtător de cuvânt IPJ Ialomiţa: Au constatat că este vorba de o femeie de 40 de ani care nu mai prezenta semne vitale şi care născuse de curând un făt viu.

Mama locuia cu cei doi băieţi într-o garsonieră unde proprietarii nu-i luau bani de chirie. Vecinii povestesc că avea foarte mare grijă de copii: “Cum erau copiii? Foarte curaţi, foarte iubiţi de mămica lor”.

Vecinii spun că “mergeau la grădiniţă, la şcoală, erau îmbrăcaţi, îi mai spăla, lua apă după colo, după colo” şi că “ea trăia din alocaţii şi vecinătatea îi dădea mâncare, ţoale, nu avea lumină, curent, căldură. Se mai împrumuta de la vecini”.

Fetiţa este perfect sănătoasă. Este internată la secţia de nou-născuţi a spitalului din Feteşti. În acelaşi spital sunt şi fraţii ei mai mari pentru că medicii vor să-i ţină sub supraveghere. Povestea lor a impresionat multă lume. Oamenii le-au adus mâncare, haine şi au umplut o sală întreagă cu jucării.

Alexandra Spremţeanu, şeful Secţiei Pediatrie, Spitalul Municipal Feteşti: Se ţin după noi, îi ajutăm la masă, să se schimbe. Sunt medici care doresc să-i ia, să-i înfieze. Şi dacă se poate pe toţi trei. Chiar sunt două doctoriţe care se luptă acum.

Tatăl celor doi băieţi lucrează în străinătate şi nu pare să-l intereseze de soarta copiilor, iar bunica refuză să-i ia în plasament, aşa că reprezentanţii DGASPC caută cea mai bună soluţie pentru cei trei copii rămaşi orfani.

Nicolae Badea, director general adjunct DGASPC Ialomiţa: Şansele să rămână în familia extinsă sunt foarte mici. Bunica maternă nu avea o relaţie socială cu mama şi nici cu nepoţii şi nici alte rude până la gradul 4 al mamei nu au vizitat în aceste zile copiii în spital