Surse: Mama Cristinei Țopescu s-a opus incinerării fetei sale

(Last Updated On: January 15, 2020)

A vrut Cristina Țopescu să fie incinerată? Se pare că decizia a fost luată de frații ei.

Surse din anturajul jurnalistei au dezvăluit pentru Can Can că niciodată Cristina Țopescu nu și-ar fi pus serios această problemă, nu s-ar fi gândit atât de mult la moarte. Și, mai mult decât atât, ea nu prea ținea legătura cu frații ei. Din câte se pare, fosta prezentatoare TV și-ar fi dorit să-și doarmă somnul de veci lângă cel care i-a deschis orizonturile în ale jurnalismului, tatăl ei, Cristian Țopescu, care se află îngropat în Cimitirul Ghencea Militar.

Surse: Mama Cristinei Țopescu s-a opus incinerării fetei sale 1

Mama jurnalistei, Rodica Țopescu, s-ar fi împotrivit inițial deciziei de incinerare. Dar, după discuțiile cu ceilalți membri ai familiei, care au susținut această hotărâre, mama fostei prezentatoare TV se pare că nu a mai avut încotro și a trebuit să accepte faptul că trupul fiicei se va transforma în cenușă.

„Cu mare tristeţe anunţăm prematura trecere în nefiinţă a Cristinei Ţopescu. Pe această cale vă aducem la cunoştinţă că trupul neînsufleţit va fi depus la capela cimitirului Şerban Vodă (Bellu) miercuri 15 ianuarie ora 14.00. Va fi incinerată conform propriei dorinţe în data de joi 16 ianuarie 2020 la Crematoriul Vitan Bărzeşti. Familia îndurerată. Rugăm păstrarea decenţei şi a discreţiei cuvenite unor astfel de momente grele”, este mesajul transmis de familia Cristinei Țopescu.

Dan Bucura: „Dramele Cristinei Țopescu: de la arestare în ’89 la lupta încrâncenată cu băncile

Dincolo de imaginea blajină și caldă, de dragostea imensă pentru semeni și animale, Cristina Țopescu a fost o luptătoare. A trait o serie de povesti cutremurătoare și s-a luat la trântă cu viața de mai multe ori. În continuare vă prezint câteva episoade mai puțin mediatizate din viața realizatoarei TV, care făcuse recent pasul către lumea politică, acceptând să îl consilieze pe ministrul Sănătății, Victor Costache.

Trei luni de pușcărie

În septembrie 1989, Cristina Țopescu a fost arestată de comuniști și aruncată în penitenciar. Nu avea nici 30 de ani, când a încercat să părăsească ilegal țara pe la granița cu Iugoslavia și a fost prinsă împreună cu un grup de 30 de persoane și dusă cu țeava armei între omoplați până la garnizoana de la Oravița.
Ceea ce o îndemnase pe Cristina sa facă acest gest era drama familiei sale. Mama ei, fugită în Germania, era suspectă de cancer la pancreas, iar fiica avea interdicție de a părăsi țara, din motive de “dosar”. În plus, refuzase cu obstinație să se înscrie în PCR. Gestul său a dus în mod evident la aruncarea în penitenciar, unde ar fi stat probabil multă vreme, dacă nu venea revoluția din decembrie.

Aproape de falimentul personal

Sistemul bancar a fost un alt inamic redutabil din viața jurnalistei, cu care a pierdut multe bătălii. A apelat, la fel ca mulți români, la credite pe care le-a luat în momente nepotrivite, în monede nefericite și a fost de mai multe ori executată de bănci.
În 2008 a împrumutat aproape 300.000 de franci elvețieni, garantând cu o casă frumoasă în Balotesti. Instalarea crizei economice a pus-o la pământ. A urmat un șir lung de procese, la finalul cărora banca a obținut executarea vilei. Între timp se aflase faptul că vedeta TV ipotecare încă din 2004 terenul de sub acea vila, la o altă bancă.
Pierderea casei nu a fost singura lovitură financiară. Aceasta împrumutate sume mari de bani și de la prieteni, iar o parte dintre aceștia au acționat-o în instanță pentru recuperarea datoriilor. Este cazul unei prietene care a executat-o silit pentru recuperarea unui împrumut de 26.000 de euro.
În 2015, după ce fusese executată silit de mai multe ori, pierduse casa și era încă sub presiunea altor credite restante, a făcut o criză de nervi în sediul unei bănci. Apoi s-a transformat într-un opozant asumat al sistemului bancar. A fost anul în care un polițist se sinucisese din cauza unui credit pe care nu l-a putut achita la Bancpost. Cazul acestuia a reprezentat subiect aprig de dezbatere, în mai multe emisiuni realizate de Cristina Țopescu.

Războaie asumate

“Sunt nemulţumită de ceea ce se întâmplă în ţara mea, de la nivelul autorităţilor până la cel al omului de pe stradă. Vă imaginaţi, aşadar, câte lupte am de dus. De luptat ne luptăm mai mulţi, nu suficient de mulţi, din păcate”, aceasta este mărturisirea Cristinei într-un interviu dat la radio.
Nu a fost singura dată când aceasta a recunoscut că trăiește din război în război. Se pare că singurii săi aliați fideli au fost câinii, acele ființe de care i-a plăcut să se înconjoare și pe care le iubea enorm. Chiar și din cauză lor a avut nenumărate certuri cu vecinii, o parte dintre aceștia fiind nemulțumiți de prezența animalelor lângă casele lor. Proprietatea din Balotești era mereu vizitată de polițiști, ca urmare a reclamațiilor făcute de vecini…”