Streinu-Cercel: „Lumea este speriată de gripă. Nu știu cum se face că de fiecare dată se sperie de gripă când vine sezonul de gripă. Rugămintea mea e să se sperie prin luna martie-aprilie în așa fel să facă …”

(Last Updated On: January 28, 2020)

Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului „Matei Balș” din Capitală, a declarat că aproape 1.600 de persoane s-au prezentat la spital. Dintre aceștia puțin peste 600 au avut gripă. Primarul Bucureștiului a anunțat marți că în București sunt 1.404 cazuri de gripă sezonieră.

Gabriela Firea menţionează că numărul cazurilor de gripă este “cu mult mai mare”, având în vedere că Primăria Capitalei, prin ASSMB, nu are pârghiile legale pentru a afla datele din şcolile private, de la medicii de familie şi de la spitale, informează Stirile Pro Tv.

Streinu-Cercel: „Lumea este speriată de gripă. Nu știu cum se face că de fiecare dată se sperie de gripă când vine sezonul de gripă. Rugămintea mea e să se sperie prin luna martie-aprilie în așa fel să facă ...” 1

„La Matei Balș, în această minivacanță, s-au prezentat 1.592 de persoane, dintre care 636 au fost cu gripă, în contextul în care eu am făcut apel public şi am rugat cei care au diagnosticul clinic clar să stea acasă”, a declarat Adrian Streinu Cercel, directorul Institutului „Matei Balș”, citat de digi24.ro.

Oamenii sunt speriați de gripa sezonieră, a mai anunțat dr. Cercel.

„Lumea nu e speriată de coronavirus. Noi am spus clar: nu avem niciun caz pe teritoriul României și lumea trebuie să stea liniștită. Lumea este speriată de gripă. Nu știu cum se face că de fiecare dată se sperie de gripă când vine sezonul de gripă. Rugămintea mea e să se sperie prin luna martie-aprilie în așa fel să facă demersurile pentru ca în toamnă să aibă vaccin”, a spus acesta.

Streinu-Cercel: „Lumea este speriată de gripă. Nu știu cum se face că de fiecare dată se sperie de gripă când vine sezonul de gripă. Rugămintea mea e să se sperie prin luna martie-aprilie în așa fel să facă ...” 2

Anul acesta sunt raportate 939 cazuri de gripă în Capitală, numărul fiind mai mare decât sezonul trecut.