Ștefan Bănică, despre Cristina Țopescu: „Vei avea întotdeauna un loc special în sufletul meu…Mi-e foarte greu sa scriu aceste randuri. A fost un OM frumos, idealist, cu un…”

(Last Updated On: January 14, 2020)

Ștefan Bănică a postat pe Facebook un mesaj emoționant despre Cristina Țopescu, cu care a avut, în trecut, o relație.

Stefan Banica: „Mi-e foarte greu sa scriu aceste randuri. A fost un OM frumos, idealist, cu un suflet mare si un excelent profesionist in meseria ei. A fost omul alaturi de care am trait una dintre cele mai frumoase si intense perioade din viata mea. Drum lin printre ingeri! Vei avea intotdeauna un loc special in sufletul meu”.

Ștefan Bănică, despre Cristina Țopescu: „Vei avea întotdeauna un loc special în sufletul meu...Mi-e foarte greu sa scriu aceste randuri. A fost un OM frumos, idealist, cu un...” 1

Cristina Ţopescu s-a născut la Oradea, în 1960 (avea 59 de ani). A fost fiica lui Cristian Ţopescu, celebru comentator sportiv. A intrat în lumea televiziunii în perioada 1970-1979, când a apărut în emisiuni pentru copii, anunță Digi 24. A absolvit facultatea de Limbi Străine din Bucureşti.

Liana Alexandru: Am fost împreună la citirea numelor eroilor Revoluției. Cristina a fost profund emoționată și a rostit acele nume ca și cum ar fi fost toate ale ei. A fost ultimul eveniment public la care a participat.

Acum, la cântarea prohodului, toți și-au adus aminte ca a făcut pușcărie în 89 înfruntând securiștii, dar când neosecuriștii de prin televiziune i-au sugerat, subtil, să nu iasă din front, să fie mai cooperantă, nimeni nu s-a mai sensibilizat că ea s-a văzut nevoită să părăsească ecranul. Iertați-mă dacă îndrăznesc să cred că Cristina Țopescu a părăsit de bunăvoie această lume, în care ea, ca om care a luptat pentru libertatea cuvântului, nu mai avea unde să cuvânte…

Plecarea ei ar trebui să fie un prilej de reflecție despre derizoriul presei pentru libertatea căreia ea chiar a luptat. Dar cine s-o facă? Începătorii, care nu erau născuți în 89?

Sau poate slugile care o învățau pe ea cam care sunt limitele libertății de exprimare… Cristina Țopescu a plecat simbolic odată cu eroii în acel decembrie al libertății noastre și asta dați-mi voie să cred că nu a fost deloc întâmplător”.