Speranță și pentru bolnavii de cancer din România! Descoperire epocală. Oamenii de știință au găsit metoda prin care pot fi distruse celulele canceroase, în toate tipurile de cancer

(Last Updated On: January 22, 2020)

O echipă de cercetători de la Universitatea Cardiff a descoperit o metodă de a distruge cancerul de prostată, sân, plămâni și alte tipuri de cancer, în cadrul unor teste de laborator.

O particulă recent descoperită în sistemul nostru imunitar ar putea fi folosită pentru a trata toate tipurile de cancer, scrie digi24.ro.

Rezultatele, publicate în Nature Immunology, nu au fost testate pe pacienți, însă cercetătorii spun că au „un potențial enorm”.

Speranță și pentru bolnavii de cancer din România! Descoperire epocală. Oamenii de știință au găsit metoda prin care pot fi distruse celulele canceroase, în toate tipurile de cancer 1

Sistemul imunitar este, de fapt, sistemul natural de apărare al organismului nostru împotriva infecției, dar atacă și celulele canceroase. Oamenii de știință au căutat modalități „neconvenționale” și nedescoperite încă prin care sistemul imunitar atacă în mod natural tumorile.

Au găsit o celulă T în sângele oamenilor, care este o celulă care poate scana organismul pentru a determina dacă există o amenințare care trebuie eliminată.

În plus, această celulă ar putea ataca o gamă largă de cancere.

„Celulele descoperite pot să identifice un anumit tip de proteină care este specific tuturor tipurilor de cancer. Aceasta este noutatea, practic. Celulele canceroase transmit un semnal, apare o tulburare de metabolism care este recunoscută această proteină MR1, care la rândul ei este recunoscută de receptorul exprimat de celula T. Acesta este mecanismul prin care este identificată celula malignă și apoi distrusă”, a spus medicul Silvia Coman la Digi24.

Lucia Mori și Gennaro De Libero, de la Universitatea din Basel din Elveția, au declarat că cercetarea are „un potențial mare”, dar este într-o etapă prea timpurie pentru a trage concluzia că va funcționa în toate cazurile de cancer.