(Last Updated On: January 27, 2020)

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a povestit la Digi24 despre cât de complicat este să lucreze cu funcționarii publici. El spune că aceștia, atunci când sunt vizați de o detașare, intră în conediu medical „peste noapte”.

El a spus că o mare problemă este atunci când funcţionarii publici intră în concediu medical “peste noapte” atunci când este vozat de o detaşare şi a adăugat că nu înţelege cum medicii îşi asumă un astfel de risc.

Spaima bugetarilor. Ministrul de Finanțe: „Cum încerci să muţi un funcţionar public, cum intră imediat în concediu medical. Cum îşi asumă medicii asta?” 1

“De fiecare dată când încerci să te îndrepţi împotriva lor (a funcţionarilor publici – n.r.) pentru că nu îşi fac treaba, intră singuri în concediu medical. Asta e o chestie pe care nu pot să o înţeleg: cum poate sistemul medical, dintr-o dată, să dea unui funcţionar public concediu medical peste noapte?!

Când încerci să detaşezi sau să muţi un funcţionar public, dintr-o dată se îmbolnăveşte. Detaşarea e singura sancţiune.

Asta cu concediile medicale trebuie să se oprească! Nu înţeleg cum medicii îşi asumă astfel de riscuri să le dea funcţionarilor publici concedii medicale peste noapte – prefecţi, de la casa de Sănătate, peste noapte intră în concediu medical ca să nu poţi să îi mişti”, a comentat ministrul Finanţelor