E bine? Sindicat: „Dispare Jandarmeria Română… Cel mai probabil vor fi mutați la poliție…Pe surse…. Ar fi 8 regiuni conduse de cate un inspector sef al MAI… Compuse din …”

(Last Updated On: January 14, 2020)

Ministrul Marcel Vela se pregătește de o reformă substanțială în ministerul de Interne iar cei mai afectați vor fi cei de la Jandarmerie. Folosiți de Dragnea și PSD să lovească în manifestanți pe 10 august, cei de la Jandarmerie își primesc răsplata.

Sindicatul Polițiștilor Operativi din România Fulgerul: „AVEM VESTI DESPRE REORGANIZAREA MAI…
Pe surse….
Ar fi 8 regiuni conduse de cate un inspector sef al MAI…
Compuse din Serviciul de Politie, politie de Frontieră, Serviciul Pompieri…
Cum vor funcționa habar nu am…

E bine? Sindicat: „Dispare Jandarmeria Română... Cel mai probabil vor fi mutați la poliție...Pe surse.... Ar fi 8 regiuni conduse de cate un inspector sef al MAI... Compuse din ...” 1

La nivel de MAI ar rămâne…
Direcția de coordonare a operațiunilor…sau fostul DGMO…
Direcția de Urgențe…
Direcția Prefecturii…

Direcția Poliției Romane…
Direcția de Poliție de Frontieră…
Direcția IGSU…

Ce Observam noi aici…
Dispare Jandarmeria Romana…
Cel mai probabil vor fi mutați la poliție…

Repet informatia este pe surse…
Cum aflu ceva va tin la curent…

Ca este bine sau nu urmează să vedem…
Presedinte…
Cioca Dumitru”

Ministrul spune că este nevoie de reformă pentru că multe atribuții se suprapun, de exemplu cele ale Jandarmeriei cu cele ale Poliției. Vrea să schimbe și imaginea Poliției naționale care acum seamănă prea mult cu Poliția Locală. Iar pentru instituția din subordinea primăriilor are în vedere o nouă misiune: paza școlilor.

Marcel Vela, citat de Digi 2: „O dată pentru ca în mentalul colectiv să fie delimitată Poliția Locală de cea națională. Sunt multe atribuții care se suprapun. Și atunci ar fi corect ca să ne delimităm de Poliția Locală, Poliția Națională. Confuzie legată de, eu știu, uniformele polițiștilor locali care sunt aproape izbitor de asemănătoare cu Poliția Națională. Pe lângă toate acestea, un polițist de la MAI are un salariu de 3.000 de lei, de exemplu, și un polițist local, care face mult mai puține lucruri, are 7.000 – 8.000 de lei.

Nu sunt, de exemplu, pentru desființarea Poliției Locale, ca să precizez din start. Este nevoie de poliție locală, o spun și ca fost primar, 12 ani, la Caransebeș… Dimpotrivă, chiar aș dori să propun asociației orașelor și municipiilor modificarea actului normativ care acum prevede ca la o mie de locuitori să fie angajat un polițist local să extindem, ca să poată fi angajat un polițist local pentru fiecare unitate de învățământ în așa fel încât, într-un parteneriat cu MAI, fie cu Jandarmeria fie cu Poliția, împreună cu Poliția locală a UTA să creăm acele patrule care să asigure siguranța în școli.