(Last Updated On: January 9, 2020)

O altercație între polițiștii germani din orașul Essen și un grup de români a avut loc în data de 5 ianuarie. Polițiștii au fost chemați de locatarii unui bloc din cauza gălăgiei făcută de românii care petreceau.

La sosire, aceștia au găsit ușa unui apartament deschisă, iar înăuntru avea loc o petrecere cu aproximativ 20 de oameni, potrivit poliției din Essen.

Români din Germania au băgat în spital 3 polițiști după ce au bătut la ușa lor ca să dea muzica mai încet 1

Proprietarul apartamentului, un român în vârstă de 38 de ani, s-a prezentat abia după ce polițiștii au sunat la ușă, au ciocănit și l-au strigat de mai multe ori. Ulterior, a refuzat să coopereze și a devenit agresiv. În timpul conversației cu agenții, mai mulți membri ai familiei sale i s-au alăturat, insultându-i pe polițiști, informează digi24.ro.

Agenții au chemat întăriri pentru a evita un conflict, însă exact când situația părea să se liniștească, mai mulți oameni i-au atacat.

Oamenii legii au încercat să-i țină pe agresorii băuți la distanță, folosind spray-uri paralizante și bastoanele din dotare, însă a avut loc o altercație. În urma conflictului, românul de 38 de ani și alți trei bărbați au fost arestați, iar toți participanții la petrecere au fost legitimați și eliberați.

Un polițist de 28 de ani a suferit răni grave la mâini, iar alți doi au fost răniți ușor.