Român din Australia: „Va rog sa nu mai postați poze cu cerbi care au coarnele in flăcări, in Australia nu exista astfel de cerbi…S-a vehiculat in media, ca au murit peste 500 milioane de animale!! Sincer eu sunt sceptic. Grav este ca in fiecare zi mor mii de Kanguri, ursuleți Koala …”

Românii din Australia explică de ce incendiile de anul acesta sunt mai grave decât cele anterioare. Europa FM anunță că bilanţul incendiilor catastrofale din Australia a ajuns la 24 de morţi şi cel puţin două mii de case distruse.

Daniel Andronescu: „Dragi prieteni romani buni si grijuli!
Vreau sa va multumesc din suflet pentru toate mesajele private primite de sarbatori si in special mesajele private legate de situatia actuala din Australia! Va asigur ca sunt bine sanatos impreuna cu toata familia! Din fericire focul este la o distanta destul de mare de zona unde locuiesc!

Acum as vrea sa va relatez adevarul sau mai bine spus, cum vad eu situatia, despre ce este aici;
Român din Australia: „Va rog sa nu mai postați poze cu cerbi care au coarnele in flăcări, in Australia nu exista astfel de cerbi...S-a vehiculat in media, ca au murit peste 500 milioane de animale!! Sincer eu sunt sceptic. Grav este ca in fiecare zi mor mii de Kanguri, ursuleți Koala ...” 1

1. Focurile pe timp de vara fac parte din normalitatea Australiana! Sunt de 24 de ani aici si nu-mi aduc aminte sa fii fost o vara fara focuri! Casele sunt asigurate, iar daca ai sansa sa vina focul pe proprietatea ta, te sui frumusel in masina si fugi din calea lui, mergi la prieteni, rude etc. Firmele care ai asigurata proprietatea, iti face casa la loc si te despagubeste in cazul pierderilor de bunuri, deci, asa lucreaza in Australia.

Natura se reface foarte repede, dupa cateva luni, nici nu mai vezi pe unde a fost focul, pentru ca practic, arde doar iarba si frunzele copacilor care contin alcool, arborele in sine nu arde, ba chiar se regenereaza, emanand si mai mult oxigen! Expunerea mediatica, face sa para ca o “apocalipsa”, dar in realitate asa trebuie sa fie si repet, daca vine spre tine, lasi tot si fugi, pentru ca inca nu sa inventat vreo tehnologie sa se puna cu Mama Natura, omul devine neputincios in fata naturii si asa trebuie sa fie.

2. S-a vehiculat in media, ca au murit peste 500 milioane de animale!! Sincer eu sunt sceptic la acest numar, nu cred ca cineva in flacarile alea a stat sa numere animalele arse! Ca arata rau in poze, este clar ca iti rupe inima cand vezi pozele…! Grav este ca in fiecare zi mor mii de Kanguri, ursuleti Koala, vulpi si tot felul de animale pe autostrazile din Australia, lovite de tiruri sau masini si nu se vede, pe alea nu le mai numara nimeni!

3. Mai rau este ca sunt victime umane dar si aici se poate discuta, de regula cei care au murit sunt cei care nu au vrut sa plece, crezand ca pot tine piept naturii…practic au fost avertizati, Dumnezeu sa-i ierte!

Este extrem de dureros dar asa este in Australia, riscuri exista peste tot in lume, inundatii, focuri, vulcani, thunami, cutremure sau atacuri teroriste si razboaie.
Australia este o tara bogata si nu cred, ca are nevoie de vreun ajutor, asa ca nu picati in cursele creeate pe internet sa faceti donatii, pierdeti banii pentru ca sunt destui sacalii care se folosesc de astfel de situatii pentru un profit.

Va rog sa nu mai postati poze cu cerbi care au cornele in flacari, in Australia nu exista astfel de cerbi, deci sunt poze facute sa pare ca o adevarata Apocalipsa! 🙂 ! Stati linistiti ca o sa vine si Apocalipsa, iar ce se intampla acum in Australia, e departe de a se numi “Apocalipsa”.

Media impreuna cu cei fara credinta, vor sa va tina intr-o stare de frica si de stres. NU arde Australia, ard padurile din parcul national in zona Adelaide, adica in Statul Australia de Sud, ard padurile din parcul national din Statul Victoria, adica Sud Est, mai mult spre Est, ca aici stau si eu iar focul este la 150km de mine si ard padurile din parcul national de la granita statului Victoria si statului New South Wales! NU arde Melbourne, NU arde Adelaide, Nu arde Sydney ca si orase, sunt focuri de vegetatie! In Nord nu arde, in West nu arde, in Nord Est nu arde, asa ca pozele care se plimba pe FB sunt minciuni.

Cetatenii Australiei sunt optimisti si cel mai important, ne ajutam intre noi, fara limite…viata ne-a invatat asa.
Repet; ce se intampla acum in Australia, se intampla in fiecare an pe timp de vara, iar daca anul asta e mai “altoit” focul, este pentru ca partidul ecologistilor, au dat o lege sa nu se mai dea foc controlat in anotimpul umed, doar asa se curata si se reface vegetatia!

Au fost avertizati de repercursiuni si dupa cum vedeti sa intamplat dezastrul. Daca vegetatia era arsa controlat, acum era mult mai usor de controlat focul….o sa-si ia pumni in cap la alegerile care urmeaza, asta sigur.

Cam atat despre mine si Australia!”

Doru Oprea: „Luați și citiți ca să vedeți care sunt cauzele incendiilor recente din Australia 😳

În Australia, schimbarea climei, seceta si căldurile mai mari (dar nu cele mai mari din istoria Australiei) reprezinta doar o parte din cauza.

[Mai multe] din cauzele acestor incendii fara precedent se gasesc undeva in urma cu 20 de ani. Atunci, diferite guverne (federale si la nivel statal) au decis sa aplice politici „verzi”. Adică să inchida multe din drumurile neasfaltate din parcurile nationale, pentru totdeauna, „pentru ca sa nu mai fie folosite de turistii si campistii cu vehicole 4×4″, ceea ce era o traditie in Australia.

DAR inchiderea acestor drumuri inguste si neasfaltate a dus la inchiderea accesului pentru actiunile de preventie a focurilor. [Inainte] Brigazile de Pompieri mergeau in fiecare an, in sezonul rece, si strangeau lemnele cazute, si apoi ardeau CONTROLAT multe zone de legăura intre paduri – pentru ca in caz de incendiu, focurile sa nu se raspandeasca, sa nu „sară” peste sosele, sau dintr-o zona intr-alta.

Făceau de fapt ceea ce Aborigenii facusera timp de mii si mii de ani in urma. Ardeau preventiv in sezonul rece, pentru ca in sezonul cald si uscat (Noiembrie – Februarie) sa nu fie pericol de focuri devastatoare ca acestea.

Acum… inchiderea parcurilor nationale pentru vehicule a facut ca doar aproximativ 20-30% din arderile preventive sa mai aiba loc. Ca urmare, s-au adunat pe solul padurilor de eucalipt (care are frunze cu uleiuri si hidrocarburi aromatice) multe frunze uscate, care nu se degradeaza asa de repede ca frunzele din padurile de fag etc din Europa. Nici lemnele cazute, crengi uscate etc. nu au mai fost adunate.

Fermierii si Brigazile de Pompieri Voluntari din zonele rurale au vorbit de mult despre acest pericol. Dar nimeni nu i-a ascultat, fiindca toate guvernele au decis in favoarea politicii „verzi”: adica sa nu te atingi de parcurile nationale, sa lasi totul acolo asa cum este, ca sa se „recicleze natural”. Numai ca si focul/incendiile periodice pot fi considerate “naturale”! Apoi, Australia nu este Europa. Iar Aborigenii, care traiau aici cu 60 000 de ani inainte sa vina europenii (…) stiau exact ce faceau atunci cand foloseau arderi preventive si controlate, in sezonul rece, cand nu era pericol de raspandire a focului.

Sigur, conditiile de seceta prelungita (cauzata probabil de schimbarea climei) au favorizat startul incediilor. DAR gravitatea lor se datoreaza și politicilor din ultimii 20 de ani.
Român din Australia: „Va rog sa nu mai postați poze cu cerbi care au coarnele in flăcări, in Australia nu exista astfel de cerbi...S-a vehiculat in media, ca au murit peste 500 milioane de animale!! Sincer eu sunt sceptic. Grav este ca in fiecare zi mor mii de Kanguri, ursuleți Koala ...” 2

[Eu,] in loc sa mai ascult la tot felul de „formatori de opinie” si politicieni, am inceput sa citesc ce scriu Pompierii Rurali, fermierii din zonele respective si localnicii de acolo. Care de ani si ani de zile tot incearca sa se planga la guvern sa schimbe politica, dar nimeni nu i-a ascultat.”

(autor: Daniel Ioniță, profesor univ. și traducător de origine română, rezident în Sidney, Australia; via Adrian Cioroianu & Marius Cristian)”