Radu Szekely: „Astăzi am zburat cu Tarom împreună cu Măriuca și Florin Talpeș, fondatorii Bitdefender*. În același avion, puțin mai în față, a călătorit și un ministru cu familia. La sosire, la scara avionului aștepta un autoturism negru cu înscrisul VIP mare cât se poate. Nu era pentru …”

Fericirea de a ajunge ministru sau demnitar, mașina la scară, cu emblemă mare VIP. Să știe toată lumea ce valoare trece pe lângă ei.

Pe Facebook, Radu Szekely a scris: „Astăzi am zburat cu Tarom de la Sibiu la București împreună cu Măriuca și Florin Talpeș, fondatorii Bitdefender*. În același avion, puțin mai în față, a călătorit și un ministru cu familia. Nu are importanță care ministru.

Radu Szekely: „Astăzi am zburat cu Tarom împreună cu Măriuca și Florin Talpeș, fondatorii Bitdefender*. În același avion, puțin mai în față, a călătorit și un ministru cu familia. La sosire, la scara avionului aștepta un autoturism negru cu înscrisul VIP mare cât se poate. Nu era pentru ...” 1

 

La sosire, la scara avionului aștepta un autoturism negru cu înscrisul VIP mare cât se poate. Nu era pentru Măriuca și Florin Talpeș. Ei au mers cu autobuzul, cu restul pasagerilor. Deși și-ar permite un transfer privat. Din banii lor sau ai firmei (costuri deductibile).

La intrarea în terminal, o doamnă cu un băiețel de vreo 5-6 ani ne ajunge din urmă și se adresează Măriucăi: “Mă scuzați, tocmai îi povesteam copilului despre istoria Bitdefender, despre ce faceți. A vrut să vă cunoască, dacă se poate.” A urmat o discuție animată despre computere, aplicații, sisteme anti-virus, ebooks, sport.
Băiețelul a promis că se va apuca de citit și de înot, nu va mai sta tot timpul “pe tabletă”.

Radu Szekely: „Astăzi am zburat cu Tarom împreună cu Măriuca și Florin Talpeș, fondatorii Bitdefender*. În același avion, puțin mai în față, a călătorit și un ministru cu familia. La sosire, la scara avionului aștepta un autoturism negru cu înscrisul VIP mare cât se poate. Nu era pentru ...” 2

L-am observat pe ministru lângă banda rulantă, așteptând probabil bagajele, singur.
Încă mă gândesc ce concluzii să trag, care o fi morala întâmplării.

#modestie #singuratate #valori #izolarea_ca_alegere #banul_muncit_e_mai_apreciat #aparente

*With more than 1,300 employees, a team of over 600 engineers and researchers Bitdefender is currently one of the most innovative IT security software providers in the world. The company is valued at more than $600mil and has a revenue of $140mil. (FT)