Radu Hossu: „Aveți părinți pensionari? Citiți ce-am pățit azi, poate vă ajută …”Păi a zis ministru ăla cu păru’ lins, Florin Cîţu la televizor că pensia aia de 704 lei nu e pensie și că ăia cu pensie sub 704 lei nu o să aibă pensia crescută.” Mama continuă să-mi spună cum că o afectează toate astea, tata îmi explică cum…”

Fake news-urile au devenit o modă și în România, indiferent dacă este vorba de online sau televiziune. Oamenii trebuie să aibă mare grijă la informațiile false care circulă în media deoarece ele pot să inducă chiar și stări depresive.

Radu Hossu a scris pe Facebook: „Aveți părinți pensionari? Citiți ce-am pățit azi, poate vă ajută:

Pentru că am avut un program intens, anul ăsta n-am apucat să ajung pe la ai mei, fizic, să stau de vorbă liniștit cu ei. Precizez din start că amândoi sunt pensionari, mama de boală (tulburare depresivă, aproape 20 de ani lucrați) și tata pensie normală.

Radu Hossu: „Aveți părinți pensionari? Citiți ce-am pățit azi, poate vă ajută ..."Păi a zis ministru ăla cu păru' lins, Florin Cîţu la televizor că pensia aia de 704 lei nu e pensie și că ăia cu pensie sub 704 lei nu o să aibă pensia crescută." Mama continuă să-mi spună cum că o afectează toate astea, tata îmi explică cum...” 1

Ajung sus, mă întâmpină ca niciodată tata. Mama unde e, întreb eu? “În pat”. În pat este semnalul că trece printr-un episod depresiv puternic. O întreb ce s-a întâmplat, cum o pot ajuta, ce să fac să-i alin supărarea? “Păi a zis ministru ăla cu păru’ lins, Florin Cîţu la televizor că pensia aia de 704 lei nu e pensie și că ăia cu pensie sub 704 lei nu o să aibă pensia crescută.” Tata-mi explică cum au văzut ei la televizor. Pe Antena3 sau România TV asta. Și aseară au zis, ba și săptămâna trecută.

Cum în ultima lună numa’ de TV n-am avut timp, am început să caut dacă a zis Cîțu așa ceva. Pe site-urile ticăloșilor de la Antena3 sau România TV. Nu am găsit nimic. Mama continuă să-mi spună cum că o afectează toate astea, tata îmi explică cum știrile astea au lovit-o puternic. În lipsă de alternative, îl sun pe Tianu Burduja (secretar de stat în Ministerul Finanțelor, adică om avizat pe subiect), îi explic situația cu ai mei care-s disperați, mă calmează, îmi spune că nicio vorbă de așa ceva. Îmi explică cum că pensiile vor fi mărite în Septembrie cum și-au și asumat și prins în buget aceste măriri. Vreau să-i mulțunesc acestui om care a avut prima grijă să-mi calmeze părinții, înainte de a-mi explica tehnicalități. Asta pe timpul lui de, practic, ministru. Mă bucură să simt umanitate la oameni înainte de orice.

Recomandare: vorbiți din când în când cu ai voștri dacă nu sunteți tot timpul cu ei și știți că urmăresc astfel de canale TV. S-ar putea să aflați că sunt triști, dezamăgiți, depresivi sau chiar mai rău pentru că sunt dezinformați de niște ticăloși. Vorbiți și liniștiți-i. Cât despre lipsa eticii profesionale a acestor ticăloși de poată patalamaua de ticăloși, n-am cuvinte de descris aici.”

Nu se va ajunge în situaţia în care să nu se acorde nicio pensie de stat, pentru persoanele care au contribuit la Pilonul I, a precizat, ieri, Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru.

Ministrul Muncii a declarat, potrivit Bursa: “Nu se va ajunge să nu se întoarcă niciun ban ca urmare a muncii prestate. Este posibil însă să nu vi se pară suficient, sau, cel mai probabil, să aveţi nişte nevoi sau să aveţi dorinţa de a vă cheltui banii cum bine meritaţi după o viaţă de muncă, pe nişte activităţi care să presupună nişte costuri pe care să nu le puteţi acoperi”.