Primul caz de infecție cu coronavirus, confirmat în Germania. În România nu s-a confirmat la studentul venit acum 8 zile din China

(Last Updated On: January 28, 2020)

Autoritățile germane au anunțat că a fost depistat primul caz de coronavirus, este vorba de un  bărbat din localității Starnberg.

Pacientul este în stare stabilă, potrivit unui comunicat emis de Biroul de Sănătate și Securitate Alimentară (LGL) din Bavaria, anunță G4Media.
„Este monitorizat de personalul medical și este izolat”, se precizează în comunicat.

Primul caz de infecție cu coronavirus, confirmat în Germania. În România nu s-a confirmat la studentul venit acum 8 zile din China 1

Germania este a doua țară europeană, după Franța, în care sunt depistate cazuri de infecție cu noul coronavirus.

Ministerul Sănătății a confirmat că tânărul din Bacău nu are infecție cu coronavirus, ci gripă. El va fi externat marți și va continua tratamentul în ambulatoriu.

Informarea de presă a Ministerului Sănătății:
Nu este vorba despre infectie cu noul coronavirus la pacientul transferat ieri de la Bacau la Institutul National de Boli Infectioase “Prof. dr. Matei Bals” .

Investigațiile efectuate pacientului care a fost transferat ieri de la Spitalul Județean de Urgență Bacău la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Bals” au aratat că acesta nu este infectat cu noul coronavirus, ci are ale afectiuni virale.

Pacientul a fost testat si a avut rezultate pozitive pentru gripa si adenovirus, primind tratament medical de specialitate.

Starea pacientului este buna si va fi externat în cursul zilei de astăzi si va continua tratamentul in ambulatoriu.

Ministerul Sănătății reaminteste tuturor unităților sanitare și direcțiilor de sănătate publică că, în astfel de cazuri, este obligatorie respectarea procedurilor de raportare și comunicare, precum și a protocoalelor care au fost transmise de către Ministerul Sănătății și Institutul Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile.