(Last Updated On: January 27, 2020)

Coronavirusul s-a răspândit deja și în afara Chinei, fiind confirmate, potrivit ultimelor raportări, cazuri în Thailanda, Japonia, Coreea de Sud, Taiwan, Vietnam, Singapore, Nepal, Australia, Malaezia, Canada și America.

Mai mult, au fost confirmate primele 3 cazuri de îmbolnăvire din Europa.

Poate ajunge coronavirusul în România din China prin AliExpress? Ce măsuri a luat Poșta Română 1

În acest context, jurnaliștii de la PSnews.ro au luat legătura cu Horia Grigorescu, directorul general al Poștei Române, pentru a afla în ce măsură un serviciu internațional de vânzare cu amănuntul, precum AliExpress, deținut de gigantul chinez Alibaba, poate facilita extinderea virusului la nivel mondial prin intermediul coletelor și al produselor expediate.

”Toate coletele venite din China urmează procedurile uzuale de vămuire și distribuție”, a precizat Horia Grigorescu pentru PSnews.

”Compania Națională Poșta Română a instituit deja un grup de lucru care monitorizează activitatea din Biroul de Schimb Internațional (BSI), acolo unde ajung toate coletele externe.

De asemenea, am luat hotărârea să suplimentăm măsurile de igienă și protecție a celor care intră în contact direct cu coletele provenite din China.

Astfel, în perioada imediată, se instalează dozatoare cu gel dezinfectant, iar angajații vor primi mănuși și măști medicale”, a completat directorul general al Poștei Române.

Poșta Română este principalul distribuitor al coletelor AliExpress în România.